Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Nasyid saya

Assalammualaikum!

Good Night awak..

Nasyid?

Herm..korang suka dengar nasyid?

In my opinion, nasyid can go far. Certain lagu nasyid yang tak jemu-jemu dengar, evergreen lah kiranya. Lagipun, suara diorang sedap-sedap. Bila hati berkecamuk semacam, hati rasa tenang bila dengar lagu nasyid. Nasyid takde la ngantuk mana pun kalau korang pandai memilih rentak nasyid yang kena dengan jiwa korang. Kalau nasyid yang flat je melodinya, saya tak salahkan awak2 semua la kalau rasa mamai je hehe tapi certain nasyid very da boom.

So..these are one of my favorite nasyid in my playlist ;


Hijjaz - permaisuri hatikuHafiz hamidun - cerita hatiIn Team - kasih kekasihIn Team - nur kasihIn Team - tanpaMuUNIC - jalinanFareast - Menanti barzahDehearty - permata yang dicariSami yusuf - healingIn Team - Setanggi syurgaShukran AllahUNIC - insan bernama kekasihBrothers - untukmu temanYasin - bak sutera di helai mawarNur one - dengan kuasaMu (currently obses with this song lol)Brothers - satu perjuangan
Certain …

Sunset (pics)

Pada suatu petang....









Balik lambat dari ladang. Berhempas-pulas duk amik data ladang dengan jannah (coursemate)..


The scenery is so breathtaking while sunset...subhanallah :)
Actually..it's a bit dangerous for the girls like us to walk in that kind of time..but yo..we had to do what we got to do!
peace yo -.-V

p/s : font's colour pun dah macam tanah haha

Zo0 NeGaRa VoLunTeeR

Assalammualaikum dan Hai ! ^^

Yap, aku pergi ju menggara. Oh, marah pak ude (pak ude keje dewan bahasa & pustaka). Meh betulkan balik, - aku pergi zoo negara hehe. Okay, kali ni aku pergi zoo negara bukan untuk jalan-jalan makan angin saje and bersalam-salaman dengan haiwan disitu. Rasanya aku dah bersiar-siar before masuk matriks dulu. Still new experienced to me. But, zoo negara dah nampak lain sikit kali ni. Before aku pegi kali ni, ada la lalu tepi highway sebelah zoo negara, nampakla diorang tengah upgrade pintu depan tu. Looks good with the animals. Nampak la zoo nya disitu. Soooo....back to my story..

I go there to be....

hikhik... see... I go there bukan nak jenjalan tau..walaupun ade la kami melencong sana sini sikit hehe, tapi time rehat je la..


This is really really new and interesting and fun experienced for me. I'm sure not only me but..to all my colleagues too, KOLEJ 15! Terima kasih banyak-banyak kepada sekretariat kebajikan kerana berjaya menjayakan program ya…

Fantastic Weekend~

Assalammualaikum!

Sihat semua? Tetiba aku terpikir tadi, "agak2 aku ada silent reader tak? muahaha" *perasan. sila lempang muka sendiri haha

Weekend sempena besday aku (ok, promote besday yang dah lepas haha) korang ada pegi makan angin mana2? Weekend ni aku tak rehat mana la..depite the packed schedule..aku gigih menjalani kehidupan aktif even in the weekend. Tambah-tambah lagi dengan hari jadi aku dan aktiviti zoo negara.

Dua event tu aku akan cerita pada post yang berlainan. Don't worry. Saved in draft already. On their schedule to be publish.. Ini post lebih kurang macam kata-kata pembuka la. kalau korea, sebelum diorang release full music video, diorang akan post teaser, so ini lebih kurang macam teaser la hehe..aku buat macam ni sebab i think 'my weekend is fantastic baby' haha.

Okeh, sekian uols~




Life unfair? Think again

Assalammualaikum...
Kenapa ye? Orang kaya ramai dalam dunia ni...tabung kebajikan banyak...yet..fakta masih mengatakan berjuta kanak-kanak meninggal sebelum umur 5 tahun disebabkan kelaparan. :-?

Beli keta ferrari sampai 3,4 biji...hanya untuk kegunaan diri dan angkut awek-awek hot jeww. Padahal, harga sebuah biji ferrari boleh menyelamatkan ratusan nyawa kanak-kanak di serata dunia ni.


Aku sedih tengok gambar ni :(


Sorang abang yang tak berapa besar sangat nak digelar abang memeluk adik dia yang kecil yang sedang tidur. Aku nangis kot...sedih..Betapa bertuahnya kan kita. itu pun nak merungut lagi cakap life is unfair lah ape lah. Bila-bila aku rasa down and think negative, aku tengok gambar ni..pikir balik..ya allah..cuba bandingkan kaler baju adik2 ni dengan baju yang korang pakai sekarang..apa korang rasa? bersyukur kan..hope ada orang bantu adik berdua ni..

Kadang-kadang tu aku terbayang si abang ni pimpin tangan si adik ni..melintas jalan..or pegi mana2 ke..risau pulak aku tengo…

I will, nad.

Maybe too early I post about this but....

alahai sorang kawan aku ni...buat aku terharu pulak...



:')

hahaha I will nad.. :D

Broadband 4G Yes!

Assalammualaikum ^-^
wow boleh tahan gak template ni. Tadi aku baru perasan Ajin follow aku. She's my roommate. Then, dia pakai layout background tcbotb, jadi aku pun search lah. Tapi takde berkenan mane la..last2 aku tengok diorang dah provide template. (cam tak caya je) Aku pun try la yang ni..not bad kan. Sekarang aku lupa wether internet tak loading background ataupun aku memang tinggalkan blog ni putih berseri haha. Theme dia macam sweet and fresh kan. Huahuahua~


Ekceli, keberadaan daku disini saje nak share yang aku dah dapat berukband (beruk ada band?) takla..broadband...from 4G Yes! yes yes yes! hehehe..sekarang tengah sakan la ni tapi kena la limit sendiri. Malam ni saja surf and cek blog. Betulkan pape yang betul and now aku rasa lapar lah pulak huhu. Tetiba kan. Btw, thanks 4G! ^^

Rasanya bukan UPM je kan..banyak lagi U lain pun dapat gak kan.. :)

Sama-samalah menggunakannya dengan berhemah :)

:)

Owait..adios!

(tu je?) ye la..tu je..hihi ^^

p/s : oh..4G..also thanks fo…