Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

One Direction / Satu Arah

Assalammualaikum ^^

Erm, apa mau dikatakan? Saya Jatuh Cinta dengan One Direction! *tetiba. adakah saya dikira Directioners? kekeke. Count me in gang! :> Bias saya : ofkos Zayn MaLik and NiAll and HarrY's VoiCe. Kenapa suara Harry je? sebab Harry angah dah cop haha. Jadi suka suara aje.

Mula-mula tu macam tak kisah sangat bila lagu One Direction keluar kat radio. Buat dek je and nyanyi gitu-gitu je. Bole LuPa LiRik YeaYeah! (macam jangan lupa lirik pulak hehe) Lately, masa abah admit Hospital KL, aku duk lak sementara kat rumah sewa angah sebab dia keje kl. Every morning dia akan drop aku kat sepital, jadi bukak radio, mesti wajib punya lah lagu One Direction akan keluar.

One day tu..aku teliti lah lirik 'One Thing'. Tertarik dengan lirik dia sebab jiwa remaja gitu huahuahua. I kan remaja lagi *tangan di bahu mata ke atas. Lepas tu, angah tunjuk plak 'facts about one direction'. Funny and cute especially si Niall yang kuat makan. Dia nak awek yang sama kuat mak…

Solamek Aghi Ghayo!

Assalamualaikum!
Aku nak ucapkan,
SeLaMaT HaRi RaYa!
Maaf Zahir & Batin!
\(^___^)/

Apapun, tahun ni banyak iklan raya yang best kan. Takde la banyak tapi sedia maklum 2 iklan ni mesti korang dah tau kan.

Ni under petronas. Terharu tengok budak-budak ni. Ni boleh dikatakan filem pendek kan. Aku suka sangat ^^
Yang second,

Ni iklan Bernas. Terbaek. Kesungguhan anak yatim nak balik kampung semata-mata nak jenguk kubur ibunya. When raya, everything is bout parents, right? All iklan raya, parents is the main point, kan.
Jadi sekian bout the commercial..
Saya, Nursharina binti Sharudin menyusun sepuluh jari rapat-rapat dan cantumkan dua telapak tangan memohon maaf kepada semua orang iaitu yang membaca belog ini dan kawan2 baik saya, rakan sekelas dari darjah satu sampai matrik. Fullamak. Ramai tu... Minta maaf atas salah silap dan ketelanjuran kata, jika ada. 
Jemput Datang Rumah! ^-^
Alamat : Di Malaysia hehehe
*family dah salam2 mohon maap kan. Kengkawan ontah bilo nak jonguk *jenguk. I m…

Big Bang's CF

All time favorite big bang's commercial hikhik

Baskin Robbin ^-^


phone!


Apps on phone. Yang ni lawak lagi2 part daesung XD


Iklan baju sekolah. Skoolooks :D Yang ni semua comel haha *bingeul bingeul..

SeKiAn~
V.I.P still AliVe~
:) 

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Blog Teah La...

Assalammualaikum!

Here's another one my classmates at matrics join our blogging world.

Nama dia Nurul Fatihah Zahiraf.

Aku ngan shasha panggil dia 'teah'. Last2 merebak pulak kat classmates yang lain hehehe. Suka-suka je nak tukar nama orang ;p

Dia ni kelakar dan tinggi orangnya. Sangat rajin dan komited dalam sebarang urusan yang diberi. Great partner if kerja berkumpulan dengan dia. Wah wah puji lelebih pulak aku ni..

Teah, rindu lah nak jumpa ko! ^-^

Happy Blogging Yaw!

www.coretansahabatsampaisyurga.blogspot.com

Phew~ berpeluh aku menaip link makcik ni. The longest url. Nasib baik senang ingat hehe. :)

Tapi aku suka word, 'Sahabat sampai syurga'..

Okeh, sesama lah kita follow-memollow...

Tata~