Followers

Popular Posts

Tuesday, June 18, 2013

Botak Ni.


Esok exam botany

and we are nervous.






All this stuff are involved haha

These was part of physiology such as photosynthesis..stuff like that.. 

We've been learn photosynthesis since darjah enam kan haha

Alrite.

Ingat eh fotosintesis always need light to react. They not only produced oxygen but sugar also. *Tetiba. Aku yang nak amek exam. 

Nampakkan pencampuuran bahasa disitu. Abaikan~ heee



p/s : all pics googled :p

Saturday, June 15, 2013

Tulip's drawing



Iznee said that whenever she feels sorrow..she'll do some sketches

Well, I tried it in different way.

I draw




Hahah. First trial. 

So simple.

Yet it expressed my feeling in this unique way.

This flower is called tulip.

Another beauty from Allah.

^_^

However, my advice for myself and to you guys is that 

'Ask help from Allah. He has the best answer.'

:)

Tuesday, June 11, 2013

Celebrating birthday at Dataran Putra


Salam!

Malam sabtu haritu, sempat la aku melarikan diri sekejap dari dunia kampus ku. Bersuka ria seolah-olah bukan budak yang sedang berstudy week muahaha. Berlari menuju ke Dataran putra di Putrajaya. Alaa yang masjid pink besar tu. Pergi sana sebab nak celebrate secara kecil-kecilan besday kakak dan si baby qarnayn. Si kakak yang ke-5 tahun dan si baby yang ke-setahun haha. Comel kek nya siap ada gambar muka hello kitty kat tengah. Nanti busu pun nak camtu lah hahaha. Taraf tadika dah anak busu sorang ni hikhik. Dia sangat rajin siapkan homework dia. Baguih! macam busu tadika dulu2..tapi bila masuk sekolah rendah...slow down sikit progress homework tuh HAHA Si baby, bila nak berjalan? mesti comel gilos!hohoho bulat tebula bulatnyeeeeee :3

Lepas tu, kiteorang hang out kat tengah2 dataran tu. Fascinate tengok belon buih yang besar2 (Giant bubbles) tu. Last-last kiteorang pun try jugak. Seronok2. We let kakak and fateh main and explore ways to make buih tu membentuk. Ofkos lah, makcik pakcik pun try dengan galak sekali. Ummi abbi pun tak tinggal okay! Eh, atuk pun. Uwan je maintain cool hakhak.

Perasaan paling tenang adalah ketika berada di masjid. How to describe that feeling eh? Sangat tenang. :)

 Dan first time sebenarnya aku masjid pink tu. Setelah 10 tahun adakalnya aku berulang-alik pergi Putrajaya, ini la first time masuk masjid pink tu haha. Kind fascinate by their structures. Aku pernah baca yang masjid ini hanyalah untuk dilawati je. Tak pun. Ada je orang azan, solat jemaah kat situ. Herm.. Waktu maghrib kat situ sangat2 cantik. Subhanallah. Langit oren tu..aaah...ruginya tak amik gambar. Phone ku dimonopoli si anak buahku yang no 2, Fateh haha. He's very into game. Sangatlah kelakian boy sorang ni. Dengan ben 10, spiderman nya..hahaha lucu bila teringat balik aksi2 malam tu.

Dulu kalau pergi dataran tu, completely kosong. Just tempat melepak family and dulu ada zaman kete control. Ya, abang aku ada. Dia tu apa je takde kalau trend zaman dia. Skateboard? ada..playstation?ada.. U name it haha. Adik dia? krik krik krik. Tumpang playstation dia. Itu pun bagi aku dah ok. Aku main basikal je ke sana ke mari haha. Zaman abang aku untuk peringkat umur aku time tu mana ada trend sangat.
Barbie? huahuahua. itu aku ada. Now dah diperturunkan ke si kakak. Tak tahan siap ada Ken lagi tau. XD

Tu lahh kalau sekarang..meriah gila dataran tu wa cakap sama lu.. siap ada uptown ke downtown..which is aku tak tau beza dua mende tu. Macam2 aktiviti ada..roller blade pun ada. Sayang aku belum reti main haha. (Aku nak reti main suatu hari nanti HAHA) Sangat appropriate untuk family and friend activites. Sambil main2 giant bubbles tu boleh la korang tangkap2 gambar...jadi dp untuk fb :p

Alrite. Aku berenti disini dulu. Sekian~ ^_^

Maafkan salah silap kataku~

Friday, June 7, 2013

Kerja amal di hospital



Salam uols~

Semasa aku sedang study etnik untuk exam final tadi , aku terbaca sesuatu yang buat aku terfikir sejenak. Rangkapnya berbunyi begini hahaha

" Guru ka langgar, iaitu makanan berupa sayuran dimasak oleh orang sikh digurdwara yang disediakan kepada pengunjung tanpa mengira agama. Penganut sikh amat mementingkan seva (kerja amal) kepada umat manusia tanpa mengira agama"

Dari ayat yang aku besarkan tu, sebenarnya masa aku jaga abah kat Hospital Kuala Lumpur kalau tak silap laa..ke kat Hospital Putrajaya. Haa konfius, banyak gak abah pindah-randah. Aku pun ikut jee haha.

Time tu waktu melawat and tiba-tiba aku dan abah didatangi oleh seorang lelaki bangsa sikh (boleh dilihat dengan serbannya) memegang dua dulang. Satu dulang tu dia hulur kat abah dan satu lagi dia hulur kat pakcik sebelah katil abah. Abah pun tanya, berapa ringgit ye?. Dia pun cakap, eh takpe..kami buat ni atas nama kebajikan (dia sebut nama persatuan agama dia. tak ingat hehe) setiap hujung minggu sambil tersenyum. Kami pun mengucapkan terima kasih banyak2.

Namun, yang dalam dulang tu bukan lah sayuran tersebut. It's a capati berserta dengan kuahnya. Diorang akan hantar room by room  :)

Btw, now to think again about it. Baru faham. Even agama diorang sangat menggalakkan kebajikan ni kan. How nice to get the chances to see their religion side..

Aku pulak ada terpikir sesuatu. InsyaAllah lah kan...bila dah grad nanti (InsyaAllah huhu pray for me!) and dah ada kerja yang stabil, I want to do kerja amal jugak. But, bukan distribute capati huahua. More to my bidang lah kan. Something yang related to horticulture. Tak nak lah bagitau dulu. Benda tak pasti and jauh lagi kan. Takut tak suprised pulak nanti. Ni semua impian je. InsyaAllah, akan dilaksanakan.. hikhik

p/s : chow. sambung baca etnik haha. ^^

Thursday, June 6, 2013

Sunday, June 2, 2013

Shasha Khalit




How can I forget the troubles we go through together?

Allah will preserve our friendship.

He knows what we've been going through.

All the cries and laughter.

Even our results no so good, but hey..look where are we now?

Upm.

Alhamdulillah.

We got the same University.

We got the same college.

We got the same floor.

Only, we don't get the same room.

Too bad.

But, hey..all of this, this is was good enough.

Feels very different when we are not in the same path.

I wonder how you were in the class.

If you were sleeping, are there anyone wake u up or massage ur shoulder?

(Like we in the matrics)

No shaa... I'm not there to help you all the time anymore. 

But, I close to you if you need me..

I'll lend my ear to hear ur problems..

I'm so sorry if I being such a bad friends throughout this year :(



Saturday, June 1, 2013

Hall Of Fame


                                                                  "Hall Of Fame"
                                                    (feat. Will.I.Am)

Yeah, you can be the greatest
You can be the best

You can be the King Kong banging on your chest

You could beat the world
You could beat the war
You could talk to God, go banging on his door

You can throw your hands up
You can beat the clock (yeah)
You can move a mountain
You can break rocks
You can be a master
Don't wait for luck
Dedicate yourself and you gon' find yourself

Standing in the hall of fame (yeah)
And the world's gonna know your name (yeah)
'Cause you burn with the brightest flame (yeah)
And the world's gonna know your name (yeah)
And you'll be on the walls of the hall of fame


You can go the distance
You can run the mile
You can walk straight through hell with a smile

You could be the hero
You could get the gold
Breaking all the records they thought never could be broke

Yeah, do it for your people
Do it for your pride
How you ever gonna know if you never even try?
Do it for your country
Do it for your name

'Cause there's gonna be a day...

When you're standing in the hall of fame (yeah)
And the world's gonna know your name (yeah)
'Cause you burn with the brightest flame (yeah)
And the world's gonna know your name (yeah)
And you'll be on the walls of the hall of fame

Be a champion, be a champion, be a champion, be a champion
On the walls of the hall of fame

Be students
Be teachers
Be politicians
Be preachers
(Yeah)

Be believers
Be leaders
Be astronauts
Be champions
Be truth seekers

Be students
Be teachers
Be politicians
Be preachers

Be believers
Be leaders
Be astronauts
Be champions

Standing in the hall of fame (yeah, yeah, yeah)
And the world's gonna know your name (yeah, yeah, yeah)
'Cause you burn with the brightest flame (yeah, yeah, yeah)
And the world's gonna know your name (yeah, yeah, yeah)
And you'll be on the walls of the hall of fame

(You can be a champion)
You could be the greatest
(You can be a champion)
You can be the best
(You can be a champion)
You can be the King Kong banging on your chest

(You can be a champion)
You could beat the world
(You can be a champion)
You could beat the war
(You can be a champion)
You could talk to God, go banging on his door

(You can be a champion)
You can throw your hands up
(You can be a champion)
You can beat the clock
(You can be a champion)
You can move a mountain
(You can be a champion)
You can break rocks

(You can be a champion)
You can be a master
(You can be a champion)
Don't wait for luck
(You can be a champion)
Dedicate yourself and you gonna find yourself
(You can be a champion)

Standing in the hall of fame