Followers

Popular Posts

Sunday, November 8, 2015

late night sketching


Assalammualaikum!

Hah akhirnya aku log in juga guna phone. Pergh. Almost give up and rasa nak buat blog baru guna email baru je hahaha. Over kan. Dulu aku pakai yahoo sebab time tu gmail still takde or tak femes lg. Sekarang bila dah leceh dan lambat pakai yahoo, aku beralih lah guna gmail. Itu je email yang sangat proaktif bagi aku. So, blog ni tak auto-login la bila aku still guna email yahoo. Herm. Tak sure boleh tukar atau tidak dan kalau boleh pun nantilah hehe. Tunggu mood rajin nak mencari dan menggodek.

Oh ya. Malam ni aku rasa semangat dan tak ngantuk langsung. Almost 3am in the morning. That's very rare for me to sleep late. Mungkin dah lepas waktu peak hour of ngantuk tu and berlanjutan sampai laa ni..so, actually aku semangat sketch benda ni



10 muwasafat tarbiah ini adalah sama dengan 10 ciri peribadi muslim. Aku akui mungkin dalam sesetengah banyak lagi perkara yang aku kena perbaiki dan belajar. Aku masih dalam proses membaiki diri dalam membentuk individu muslim. Urm, 10 muwasafat tarbiyah ini dari Imam Hassan Al-Banna. Eloklah kita jadikan sebgai guideline kita untuk mejadi individu muslim yang sejati. Aku ni pelupa. Jujur cakap. Jadi aku suka lukis atau tulis sesuatu dan tampal atau lekat di dinding. Biar pagi², kita nampak, baca dan cuba praktiskan. Taklah pagi je haha. Bila mana celiknya mata dan hati kita dalan kehidupan seharian.

Maaflah kartunnya tak comel mana untuk tatapan semua. This is my drawing. Tak reti lukis benda kiut-miut macam kengkawan aku lukis. Aku jadi kagum. Aku suka melukis tapi bakat tak seberapa. Mereka yang tak suka melukis tapi ada bakat yang wow. Serious. Ramai aku jumpa camtu. Kos horticulture banyak gila subjek yang kena melukis so aku perhati lukisan sorang² and yeah, some of them talented but jarang melukis. Jealous haha. Ke diorang tak perasan yang sebenarnya diorang terer melukis? Lol 😂

Eh bebel pasal melukis pulok. Wae irae (kau dah kenapa) Haha. Jadi, feel free to share and spread the picture of 10 characteristics of individual Muslims. Not much but it can change someone's life. Wah. Itu dia haha.

Okay, good night or should i say late night?haha. Sleep well and dream big. 💐