Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2015

Shout out!

A big shout out to one of my true blog readers,

ShaSha KhaLit
For at the time like I felt no one is reading this blog and I'm thinking of shutting down this blog, she's the one that inspired me to keep going and write more. Thanks shaaa..memang aku buat blog ni untuk kau sorang je baca hahahaha. Gurau2. Seriously, thanks sha. I will keep writing...sampai ada entry pasal kau kahwin, beranak sume hahaha. 
And if ada jugak yang sudi baca blog yang 'krik krik krik' ini, terima kasih banyak-banyak. Sesungguhnya saya nak share apa yang saya dapat dalam kehidupan seharian tapi tak tertulis pulak. Thesis sendiri pun tak bergerak leuls. Jadi dari situ timbul rasa serba-salah hehe. I will try to write something more beneficial for us for us to ponder upon and reflect on ourselves. 
speech dah macam menang award. 
No. Ni kes malam tadi borak dengan Shasha. I was like, "she read my blog?" I mean she knew what my latest update is haha. So, this post is my way to appreciat…

Video Islamik Talk yang Comel

As a muslims, kita mesti ada seorang role model yang kita rajin dengar talk dia tak kisah la online ke ataupun pergi ke program yang dianjurkan. Kalau dulu, tak lama zaman dulu kala sangat, Ustaz Don Daniyal menjadi pilihan ramai, lepas tu Ustaz Kazim Elias dan sekarang bertambah ramai dari program Daie and Pencetus Ummah. Okay, itu dalam linkungan Malaysia.

Kalau di peringkat antarabangsa, dan untuk aku sendiri aku suka Ustaz Nouman Ali Khan dan Mufti Menk. This both is sooo awesome. Setiap kali talk diorang mesti terkesan dalam hati. But, yeah only in youtube je la aku tengok haha. Banyak dah Ustaz Nouman buat event kat sini even kat Putrajaya pun ada. Cuma tak berkesempatan. Sayangnya la hai tak dapat join huhu.

Every morning, kita bagi sedikit pengisian untuk hati kita ni. Jadi, aku bukak la video Ustaz Nouman or Mufti Menk yang berdurasi dalam 10 - 20 minit macam tu. Pastu tengok video tajuk lain pulak. Jadi rasa terisi pagi tu dan rasa tenang. Jiwa kita ni perlukan ilmu baru da…