Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

Hort Gathering 1.0

Event Hort Gathering 1.0 11/12/2014


Semua yang terlibat! Tahniah dari kerjasama anda terutamanya ajk yang bertungkus lumus menjayakan program ini! (Cliche kan ayat aku haha) Terima kasih sudi hadir pada hari cuti umum. Terima kasih sekali lagi. Kami sangat menghargai pengorbanan anda 

Tahun 1

Tahun 2. 

Tahun 3 (My Batch! ^_^)

Tahun 4

Custom made sunflower tuuuu


Ehem ehem (clearing throat) 
Pertama kali, kami nak mintak maaf kalau ada kekurangan disana dan sini. Event ini dihandle oleh orang yang yang kurang berpengalaman, jujur cakap hehe. Termasuklah saya yang join event setakat satu dua je. 
Tang aktiviti tu tuju tin memang partly our fault sebab tak buat preparation yang betul-betul. Mintak maaf dari pihak ajk kami. But, heyy terima kasih jugak sebab masih sporting join haha. Cepat betul dapat pemenang kan. Saya pun tak sangka game itu akan jadi sangat simple. Some rules yang maybe kiteorang terlepas pandang haha. Tapi takpelah. Let bygones be bygones. 
Actually, event ni lebih kepa…

Program Tanam Pokok Tmn Chempaka, Bangi

21/12/2014  (throwback kuikuikui)
Program Tanam Pokok dan Mengecat Railing di Taman Cemphaka, Bangi under program University Community Transformation Center (UCTC). Dah dekat sangat dengan rumah pak anjang aku tu. About 5 min only. *saja bagitau haha

*bukan UTC yang kat tv tu ek. But I think it's connected btw.


Spot me. zzz... Glad can help walaupun tak seberapa :)

Bersih 4.0 Eh?Haha. Kuning tanda wakil dari Upm. Purple dari Utm. Oren dari Ukm. Hijau..I'm not sure. Herm. Korang dari mane ek? 

aiyoh. waktu snap, aku lupa aku sangkut kain macam tu kat kepala hahaha.


what? wefie eh? hahaha. Hot wo. Very dizzy that morning.

Okay itu je.  Gambar tanam pokok takde sebab memasing malas nak tanggal glove haha. Aku pulak pegi bawak kamera yang dah habis battery 
Okay, chantek dah Taman Cemphaka ni kuikui. Next taman? choii hahaha

p/s: senamrobik dia lama betul. siap ada step mambo yang kiteorang couldn't keep up haha.

I have a question

To my muslim friends,

I have a question for you. 



If you were born as non-muslim..

Do you think that today you will be muslim/muslimah?


There is an ustaz asking about 30 people including me one of them this question. About half of us confidently raise our hands up that they didn't will be muslimah today. Seeing current situation right now.

Well, I leave the answer to you guys.


So, nikmat kubra is the biggest nikmat Allah have gave to us, to be born as muslim and faith in ourselves.

Cherished it. Always give thanks to Allah.

 Alhamdulillah~~~



Perginya seorang sahabat

*Message from Shasha*  (Whatsapp)


"Na..  (18:04 pm)
(Gambar. Seolah-olah printscreen dari facebook)
Sedih ToT "

Gambar apa ni. Tak sempat nak download. Aku harus bergegas ke tempat lain. Quite busy on this friday.

Selesai semua rutin hari ini. Malamnya, aku siap2 untuk tidur. Seperti biasa, usai baca ayat kursi, doa tidur semua. Aku buka whatsapp. Check balik. Terkejut. Ya Allah.

Devastating news to me. Not only me. Shasha..Teah..Faiz..Kema..Nabil..Mirol..to all our matriculation classmates.

Innalillahiwainnailaihiraji'un
Pemergian seorang sahabat sekelas masa matrik bernama Ridwan Sabardan


 Oh, tak sangkanya :(
Astaghfirullah. Terkejut sangat. He's a good friend. Walaupun matriks hanya dua sem kita semua sekelas, tapi kenangan yang sangat indah. Banyak kenangan dengan diorang terutamanya BBQ tu. Allahuu... Jadi, pemergian dia sangat terkesan pada kami.

Wan, semoga kau tenang disana. Semoga kau ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin..

Al-fatihah.
p/s: Pagi ta…

Hey, Ladies!

Here is a post for single ladies kekeke 

Mana yang belum sampai seru nya hehe. 

Bole la baca blog post ni    ⬇
http://www.suhaibwebb.com/relationships/marriage-family/beforemarriage/10-ways-to-be-a-single-and-content-muslimah/

Bukannya apa. Time belajar ni kan ramai yang disekeliling kita dah sampai serunya. Mana lah tau yang asyik berfikir dimanakah zauj/zaujah nya tu haha. Mungkin ini akan membantu kita untuk lebih fokus apa yang penting sekarang. Kerana jodoh semua tu Allah dah tuliskan awal-awal lagi untuk kita. What matter right now is present. What past is past. Future eventually will come to us soon. Let's fix our relationship with Allah first :)

Okay, bubui 

p/s : Saja memeriahkan blog post ini dengan kartun onion head ni. Dulu aku suka pakai hehe.