Followers

Popular Posts

Monday, December 29, 2014

Hort Gathering 1.0


Event Hort Gathering 1.0
11/12/2014



Semua yang terlibat! Tahniah dari kerjasama anda terutamanya ajk yang bertungkus lumus menjayakan program ini! (Cliche kan ayat aku haha) Terima kasih sudi hadir pada hari cuti umum. Terima kasih sekali lagi. Kami sangat menghargai pengorbanan anda 


Tahun 1


Tahun 2. 


Tahun 3 (My Batch! ^_^)


Tahun 4


Custom made sunflower tuuuu



Ehem ehem (clearing throat) 

Pertama kali, kami nak mintak maaf kalau ada kekurangan disana dan sini. Event ini dihandle oleh orang yang yang kurang berpengalaman, jujur cakap hehe. Termasuklah saya yang join event setakat satu dua je. 

Tang aktiviti tu tuju tin memang partly our fault sebab tak buat preparation yang betul-betul. Mintak maaf dari pihak ajk kami. But, heyy terima kasih jugak sebab masih sporting join haha. Cepat betul dapat pemenang kan. Saya pun tak sangka game itu akan jadi sangat simple. Some rules yang maybe kiteorang terlepas pandang haha. Tapi takpelah. Let bygones be bygones. 

Actually, event ni lebih kepada hanya untuk kenal sesama batch. Lebih kepada suai kenal. We can take this as an initiative to make even a bigger event than this. At least, bila dah kenal muka masing2, nanti boleh la tegur2 di luar. Say hi hi bye bye haha. Dan juga untuk juniors, korang boleh la tanya dengan lebih lanjut tentang courses tu kena buat apa, ada ladang ke tak and so on, lecturers mana yang sempoi, seronok, baik dan "murah hati" and electives apa yang korang boleh handle, yang tak susah dan kena dengan minat korang dan final year project nanti, tajuk dan lecturer yang mana ok dan tak okay, boleh tanya semua tu dengan seniors ni semua. Kalau seniors korang ni semua baik hati la nak share hahahaha. Okay, gurau je. Mereka semua baik2 belaka. Itu tujuan sebenarnya. Aktiviti semua ni hanya selingan just to have gun. Oh my. That typo. To have fun, I mean haha.

To me, this is a  success event! Alhamdulillah.
Dah, next gathering korang pulak handle.
Kitaorang nak datang je agaga

p.s: Aku rasa BBQ kali ni memang thorbaek. Ayam dia yang lembut dan sauce dia yang perfect. Perfecto. *Nora bagi empat bintang!!!* Tahniah kepada ajk bbq for ur hardwork throughout the event*claps* 



yang belakang tu nak jugak kan haha. 






Sesi bbq baru bermula




yep, senamrobik. sakitnya tuh disini haha. cer youtube lagu tuh haha


"sakitnya tuh disini"


hiyaah hiyaah



Game 'kenali diriku'


Sedikit talk dari abang seniors dari batch yang dah graduate. Dia ada blog. Ada dalam my bloglist di column tepi. 'Travelog Hort'. Terima kasih sudi meluangkan masa untuk adik2 ini heee


Game super spontan


Bangunan belakang tu lah astaka orkid yang kami guna untuk event ini.




sempat selfie yee



me too. idk what they're doing haha. me-mohawk-kan rambut?




Official baju printed and handled by me and my bro. Nak tempah baju? Just ask me heee.
Smart gambar ni. Nampak tulisan belakang tu kan. 


Eh. Akak2 pun nak selpie jugakkk



Hah. Sesi karaoke selepas tamat  event haha.

- Sekian - 


Pics not entirely by me. 





Saturday, December 27, 2014

Program Tanam Pokok Tmn Chempaka, Bangi


21/12/2014 
(throwback kuikuikui)

Program Tanam Pokok dan Mengecat Railing di Taman Cemphaka, Bangi under program University Community Transformation Center (UCTC). Dah dekat sangat dengan rumah pak anjang aku tu. About 5 min only. *saja bagitau haha

*bukan UTC yang kat tv tu ek. But I think it's connected btw.


Spot me. zzz...
Glad can help walaupun tak seberapa :)


Bersih 4.0 Eh?Haha. Kuning tanda wakil dari Upm. Purple dari Utm. Oren dari Ukm. Hijau..I'm not sure. Herm. Korang dari mane ek? 


aiyoh. waktu snap, aku lupa aku sangkut kain macam tu kat kepala hahaha.



what? wefie eh? hahaha. Hot wo. Very dizzy that morning.


Okay itu je. 
Gambar tanam pokok takde sebab memasing malas nak tanggal glove haha.
Aku pulak pegi bawak kamera yang dah habis battery 

Okay, chantek dah Taman Cemphaka ni kuikui. Next taman? choii hahaha


p/s: senamrobik dia lama betul. siap ada step mambo yang kiteorang couldn't keep up haha.

Wednesday, December 24, 2014

I have a question



To my muslim friends,

I have a question for you. 



If you were born as non-muslim..

Do you think that today you will be muslim/muslimah?


There is an ustaz asking about 30 people including me one of them this question. About half of us confidently raise our hands up that they didn't will be muslimah today. Seeing current situation right now.

Well, I leave the answer to you guys.


So, nikmat kubra is the biggest nikmat Allah have gave to us, to be born as muslim and faith in ourselves.

Cherished it. Always give thanks to Allah.

 Alhamdulillah~~~ 




Saturday, December 20, 2014

Perginya seorang sahabat


*Message from Shasha*  (Whatsapp)


"Na..  (18:04 pm)
(Gambar. Seolah-olah printscreen dari facebook)
Sedih ToT "

Gambar apa ni. Tak sempat nak download. Aku harus bergegas ke tempat lain. Quite busy on this friday.

Selesai semua rutin hari ini. Malamnya, aku siap2 untuk tidur. Seperti biasa, usai baca ayat kursi, doa tidur semua. Aku buka whatsapp. Check balik. Terkejut. Ya Allah.

Devastating news to me. Not only me. Shasha..Teah..Faiz..Kema..Nabil..Mirol..to all our matriculation classmates.

Innalillahiwainnailaihiraji'un
Pemergian seorang sahabat sekelas masa matrik bernama Ridwan Sabardan


 Oh, tak sangkanya :(

Astaghfirullah. Terkejut sangat. He's a good friend. Walaupun matriks hanya dua sem kita semua sekelas, tapi kenangan yang sangat indah. Banyak kenangan dengan diorang terutamanya BBQ tu. Allahuu... Jadi, pemergian dia sangat terkesan pada kami.

Wan, semoga kau tenang disana. Semoga kau ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin..

Al-fatihah.

p/s: Pagi tadi, kebetulan tafsir untuk muka surat al-quran yang aku baca kali ni,


Teringat sahabat yang baru saja meninggal semalam. Dah la hari jumaat. Janji Allah bahawa orang yang meninggal pada hari Jumaat adalah terselamat dari fitnah kubur. Subhanallah Wan. Sekurang-kurangnya pengakhiran kau begini. Pengakhiran kami? huhu.

Sahabat ku yang lain, we never know when will it be our last goodbye? Sentiasalah kita berdoa untuk pengakhiran yang baik. Husnul khotimah. Teguran dari Allah buat kita semua. Being young doesn't mean death is far. Death is always near.

Sambungan untuk ayat tadi:

Kemudian mereka (hamba-hamba Allah) dikembalikan kepada Allah, penguasa mereka yang sebenarnya. Ketahuilah bahawa segala hukum (pada hari itu) ada pada-Nya. Dan Dialah pembuat perhitungan yang paling cepat. (6:62)

Mari muhasabah diri yuk.

Friday, December 12, 2014

Hey, Ladies!


Here is a post for single ladies kekeke 

Mana yang belum sampai seru nya hehe. 

Bole la baca blog post ni    
http://www.suhaibwebb.com/relationships/marriage-family/beforemarriage/10-ways-to-be-a-single-and-content-muslimah/

Bukannya apa. Time belajar ni kan ramai yang disekeliling kita dah sampai serunya. Mana lah tau yang asyik berfikir dimanakah zauj/zaujah nya tu haha. Mungkin ini akan membantu kita untuk lebih fokus apa yang penting sekarang. Kerana jodoh semua tu Allah dah tuliskan awal-awal lagi untuk kita. What matter right now is present. What past is past. Future eventually will come to us soon. Let's fix our relationship with Allah first :)

Okay, bubui 

p/s : Saja memeriahkan blog post ini dengan kartun onion head ni. Dulu aku suka pakai hehe.