Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

Kenangan di Kuching, Sarawak

Sebenarnya dua minggu yang lepas, aku bercuti ke Kuching, Sarawak.




First time naik flight.

Hehe. Lame ke? Nope lah. Masih ramai lagi yang tak merasa naik flight. It can be anyone dreams to onboard right? hehe.

Kira rezeki saya datang awal sikit. Proud to be the youngest one that board on plane among in my siblings huhe. If in my family, of course my niece and nephews are the youngest one. Tahniah korang! haha Hebak! Yelah, sekarang ni tiket dah affordable. Thanks to AirAsia woot2! Airasia je saya mampu hihi.

But, yeah..overall I enjoy my vacation... all the pics I've been uploaded in my Facebook.

Kiteorang pegi Kampung Budaya kat Gunung Santubong, dan mandi kolam kat resort situ. Sempat berfoya-foya kan. Punya dah lama tak mandi kolam kan, aku dah lupa macam mana nak terapung. Adakah aku je yang semakin berat? =.= ehhhh, takleh jadi ni. Nasib baik UPM ada swimming pool, boleh la aku pergi refresh balik skill terapung aku ni hahaha. Okay, dah la tak bole terapung. Aku boleh pula t…

Hai, saya Maru!

Hai!

Saya Maru..
dan saya tau saya comel 

hikhik
tapi..
saya ada perangai pelik..iaitu..
saya lari-lari pastu terus masuk 



kan..
saya dah kata..
hehe
tapi.. apapun..
saya tetap comel!

hey, tu bukan saya!

Haaa..yang ni saya..
hehe..
Okay, takde keje. Haha Kbye!

Mazhab tu apa?

Aku ada seorang kawan ni...dia non-muslim tapi perawakan dan cara percakapan dia sangat mirip dengan cara kita orang melayu..cuma muka dia macam orang sabah sarawak..tapi tak pun la..
So, tadi dalam kelas titas (oh ye, yang pasal hantu kpop tu kan, tu sebenarnya dalam kelas titas, ada pembetulan sikit disitu haha) again..something happen..
So, (so  lagi ..-.-) ....tadi ada pembetangan tamadun cina..entah macam mana terkeluar topik mazhab. Pastu, kawan aku sorang ni pun tanya lah..
"mazhab tu apa?"
mulanya aku kaget sebab takut tersalah terang. Aku pun suruh lisa yang duduk sebelah kiri untuk terangkan kat dia yang duduk sebelah kanan aku. Kira aku orang tengah la ni haha. Lisa rasanya lebih arif untuk terangkan macam mana.
Tapi ...kalau korang la kan..korang nak jawab apa?
Dari sini lah teruji pemahaman sebenar kita terhadap agama kita. Yang aku paham lah kan (don't judge me huhu >.<) hukum yang berubah-ubah mengikut keadaan. Yelah, kalau sesetengah mazhab kan car…