Followers

Popular Posts

Tuesday, February 25, 2014

Nocturnal blogger


1.30 AM

Currently listening to stop and stare by onerepublic. ^_^

Love them. <3 p="">
Entah kenapa. Aku suka benor menaip waktu pepagi camni. Boleh dikatakan nocturnal blogger hahaha. That feeling came when you just want to update sesuka hati by not knowing arah tujuan. That feeling is called 'rindu nak update blog'. Pelik kan. It's really nothing because in real life you get nothing like money or fame or whatsoever. But I just want to continuously update.

Random topic jap:
Aku nak mengadu pasal kafe lah haha. Mungkin masih awal tapi masakan panas tak banyak. Satu kedai je yang bukak. Takkan la tiap-tiap hari nak makan nasi kukus -.- then, rasa tak best la. mungkin masih awal semester, just wait and see. Maybe there is improvement.


Korang probably akan kata 'redha je la..dah sampai ajal dia' when i tell you guys this. Honestly, i keep imagining..if abah still alive and i want to chat with him. Currently I'm taking a lot of subjects that majorly his studies back then. I keep imagining if i talk about this with him. How happy we were sharing the same interest..maybe can enlighten him masa dia sakit tu. Dia boleh cerita lebih banyak pengalaman dia. Tapi sayang...tak sempat. Ya, saya redha dengan semua ketentuan Illahi. Cuma bila terkenang dan teringat tu. It can't be helped. I really miss him thou. Rahsia Allah susah untuk diteka. Menunggu hikmah yang mendatang. Perit tu memang perit tapi itu la yang aku kena telan for the rest of my life. Takdir Illahi itu memang diluar jangkaan. Don't worry bah. I always pray for your kesejahteraan there. Also my grandpas and grandmas.

Sekarang kalau teringat abah, aku dah belajar untuk lebih mendoakan dia dari mengalir air mata. Rasa lebih tenang jika kita mendoakan kesejateraan ibubapa kita sama ada mereka masih hidup atau pun meninggal dunia. Pernah dengar "jangan ditangisi orang yang sudah tiada"? Mula-mula dengar ayat tu, i was like "why? what's wrong with that?" tak salah pun nangis. Itu sebagai salah satu cara kita meluahkan kesedihan. Cuma bila ia berlebihan, bukankah lebih baik kalau kita mendoakan dia yang baik-baik? Ingat, rasanya salah satu amalan yang dibawa ke kubur adalah doa dari anak-anak untuk ibubapanya. Sebab tu penting juga untuk ada zuriat sendiri supaya mereka boleh mendoakan kita kelak. Lagi ramai lagi bagus haha.

okaylah. have to wake up early tomorrow. ada aktiviti berladang as usual. Kalau boleh cuaca panas sekarang ni pakai la sunblock. Protect our face from radiation. Bukan nak kata jaga kecantikan sangat tapi jaga muka selagi boleh. At least kurang jerawat and more happy face keke. Orait...daaaa~


Wednesday, February 19, 2014

Friday, February 14, 2014

Baiklah kakak TT_____TT


It's been 3 weeks..alfatihah..

Aii..rasa sedih lak nak start menaip sambil dengar lagu 'say something' by a great big world. Panjang betul nama dia =.=

Erm. Kejap je cuti. Tak kejap mana sebulan lebih la jugak kan haha. Tapi tu la, pejam celik pejam celik.tadaaa! Upm kata mari! Rumah kata berambus dikau! hahaha. ceit.

Dalam sebulan ni, ada kejadian yang tak terduga. Who knows right...it will be the month i lost my beloved father :'(

Eh, sebak pulak. Huuu.. Lagu la ni..

Sedih tengok video clip say something ni. Part yang pakcik tu peluk isteri dia yang meninggal tu. Wuuuu... i feel u pakcik. Tengok dia nangis sume. I know. Very deep hurt. Ada je yang buat aku teringat abah. Bukak tv hbo, mesti aku tertengok cerita pasal ayah laa..dalam hati aku menangis. Nothing i can do except pray for him.

I believe in you Ya Allah..make me stronger thru this..

Okay, tamo sedih2. Biar saya sedih sensorang hehe.

And, ya! Result final dah keluar. Hoo hoo hoo...tukar topik lah. haha
takde lah. Okay tak result korang?
Result aku menurun sikit hehe..tapi tak la mendadak pun. Sikit je.
Sebab subjek statistik aku takleh selamat haha. Hampeh betul. XD
Alhamdulillah untuk overall subjek. Saya redha kekeke.

Oh ye, nak cerita sikit.

Masa abah meninggal, along dan anak-anaknya balik sepang dari kelantan. Diorang stay sini for 2 weeks. Ada satu kisah aku dengan anak buah aku yang sulung, aqish buat aku rasa lucu sangat.

*Aku tengah menghadap laptop

Aqish :  Busu...ni (sambil tunjuk mouse pad) yang macam ibu (panggilan anak buah ke angah) punye tu          eh..tapi ibu punye gambar rumah kan..
Busu : iye...sama je
Aqish : Busu suka lelaki ehhhh? (sambil buat muka nakal)
Busu : (terkejut) kenapa pulak?
Aqish : yelaaa... ni gambar lelaki.. (mouse pad tu gambar group kpop, big bang yang angah belikan aku)
Busu : tapi..tu penyanyi la kak..(aqish dipanggil kakak dalam family kiteorang)
Aqish : yelaaa..tapi lelaki..
Busu : hermm =.=" tapi ibu yang belikan..
Aqish : Ohh...lenkali suruh ibu belikan yang perempuan punya tau..
Busu : Baiklah kakak TT______TT

Innocence betul budak ni. Entah kenapa aku rasa bersalah. Am i giving bad influence on her or something?haha.

To angah, lenkali cari mouse pad yang perempuan punya eh. Nanti kena tegur dengan kakak lagi agaga.

ni lah dia penyanyi lelaki tu..siap ber-edit lagi bahaha

Tuesday, February 4, 2014