Followers

Popular Posts

Thursday, May 31, 2012

Gurauan apakah?


Assalammualaikum~~~~

:) oit, nampaknya budak matrik busy kemaskini upu ye. Macam la aku bukan budak matrik. sabojelah.

Chop! Aku tak nak citer pasal upu lagi buat sementara ni. Mesti ramai tengah fening kan termasuk lah ana ya habibi...

Aku nak citer pasal malam tadi.

Semenjak dua menjak ni, aku ngan along suka marathon citer horror setiap malam. Harini thailand horror..esok korean horror..esok lagi japanese horror ke..tengok la. Based on mood. Hobby mengarut. Dah la akak aku nak due, aku sibuk ajak dia stay up. Sian dia hehehe. Mean little sistah muahaha (evil laugh)

Itu bukan ceritanya. Saja intro. Mesti hilang suspense kan. Haha.

Malam tadi lepas tengok citer dalam pukul 2.30 gitu, aku pun naik la bilik. Then, main game kejap. Dalam pukul 3.30 pagi, mata dah rasa cam takleh angkat dah. Aku pegi la Solat Isya'. Jujur la aku cakap. Kalau dah ngantuk gila, mesti ramai macam malas gila nak solat kan. Kononnya nak bangun pukul 4, nak solat isya'. Kalau otak korang macam alarm, takpe. Ni yang tido kalau bom meletup sebelah telinga pun boleh tidur tanpa rasa bersalah tu . Apa kes. haha. Ingat, Solatlah walau dalam keadaan terpaksa. Apapun, jangan tinggal solat. Lama-kelamaan, niat itu akan ikhlas. InsyaAllah kalau korang berniat untuk memperbaiki solat. Ni reminder untuk diri sendiri jugak. :)

Then, time tengah tahiyat akhir...aku ni jenis yang tutup mata kejap nak khusyu', takde la pejam lama sangat. Makruh kan? tapi kalau niat khusyu' takpe. Tengah2 baca tahiyat akhir, aku bukak mata, pemandangan jadi gelap gelita. Aku rasa nak menggelabah tapi bila pikir balik, "eh blackout ke?" aku rasa tak sebab aku boleh dengar bunyi kipas berpusing dengan lajunya. Lagi2 pagi yang sunyi macam ni sure kuat bunyi dia. Cuba bayangkan bergelap tapi kipas berpusing. Bila lampu terbukak, aku sambung bacaan dan bagi salam dengan jayanya.Terima kasih sebab buka lampu balik. Alhamdulillah. Cuba kalau aku panic, lari pegi bilik mak ke huahuahua. Sia-sia je. Mungkin itu tujuannya kot.

Arwak atuk aku cakap belakang rumah aku memang laluan benda tu. Benda? lu pikir la sendiri hehe. Arwah atuk boleh nampak dan dia memang arif benda2 gini. Bilik aku belum pasang langsir dan agak terdedah dengan pemandangan belakang rumah hehe. Kali ni agak kasar permainan dia. Main-main lampu pulak. Amboi dia ni... Fyi, lampu bilik memang sihat walafiat. Takde masalah berkelipan atau nyawa2 ikan. No. Herm, padah duk marathon citer2 gitu tiap2 malam. Yelah, nanti tengok citer cintan cintun. Mana tau prince pulak yang datang muahaha. Stop. Mengarut dah tu.

Hehe. Kbye~

Sigh . Nak. Kemaskini. Upu. T-T

p/s :


Tuesday, May 29, 2012

Result matrik


Alhamdulillah....

Congrats to all my matriculation's friends. Tidak kira result tu ok atau pun tak. Tahniah aku ucapkan. Aku tau kita semua dah beruasaha keras dan sememangnya layak menerima ucapan tahniah berdasarkan usaha kita. Result? Sila senyum dan buat sujud syukur. Ingat sentiasa bersyukur dengan Allah walaupun kenyataan itu pahit  untuk diterima. Kalau yang hebat2 tu, ofkos lah, sampai esok pagi pun mesti korang bersyukur jugak kan hehe.

Ok, my result.

Tidak sehebat kamu. I know my limit. Now, i know how to widen my limit. I must go for more when i'm in degree. Alhamdulillah. I've quite shocked when i'm clicked 'sila semak keputusan' button.

Sem 2 : 3.4

which is

btw, overall like 3.++ camtu.. because of my sem 1 result a little bit down. But hey, I'm fine with it. I know my situation at that time. so chaotic. Now....alhamdulillah... Please, no regret. Waste of time. Time to move on~

Paling puas hati my chemistry subject which is the most I struggling to. I got an A-. But yeah. I got my revenge on you...muahahaha (evil laugh) don't try this at home kids kekeke. Thank you Puan Azieda (chem), Puan Intan Zurina (bio), Puan Ainul (math) and Miss Ting (sc comp) eh yeke...hehe. mianei teacher..

Now, what's next?

Yeah. Course. The hardest part i think. Aahh~



 Btw, Shasha diluar kawasan? are u at jerantut girl? call me!

Congratulation ya geng! ^-^


Monday, May 28, 2012

Debaran


Ya Allah.. How can I totally forget bout it?

Tomorrow my results will came out derr...

sudah smpi masanye tsk tsk tsk..


Bukak page grup kelas aku tadi, diorang pun dah bagi link nak cek result. Aku pandang sudut bawah sebelah kanan laptop. What the heck?!? Harini dah 28 dah? How i can be so careless >.<

Ni lah bahananya bila duk tanam anggur belakang rumah. Macam dalam dunia sendiri. Sampai tak teringat tarikh. Mind dah set, harini still lagi dlm 26 h/b cenggitu. Sabo je la~

Now i know bout it. I think my heart want to explode. KaBoom~ hehe. siap sound effect haha.

Good luck to Miewalinda, Naseeha, Rozelia, Shasha, Teah, Kema, Jiji, Nabel, Nono, Aya, Ima, Ama, Nedy, Syikin, Wani, Ira, Deeja, Ruby, Wan, Mirul, Faiz, Nuar, Nazrin, Bglong, Hafiz dan dot dot dot hehehe. Oh, tak lupa pada kawan2 matrik yang lain... fren 4 evah~

Sayang korang ketat2 ^^

Mesti result korang gempak2 an. aku caya punye lah.

Manakala...inilah situasi aku di rumah :

huh..huh...ape aku dpt nnt?




Sunday, May 20, 2012

My bro wedding.


Assalammualaikum.

Kek Kawen
cantikkan shot ni? tetiba. masuk lif tekan sendiri.


Ini bukan saya punya. Ini abang saya punyaaaa....abang hasnol kita..tapi aku panggil bang nol :)

So the only one my brother sudah mahu kawin. Eh mahu benda. Sudah kawen pun. Alhamdulillah. Bergelar suami sudah abang ku ni. sob sob sob. Adik mu tumpang gumbira untuk mu. Sob sob sob. I will miss zaman bujang bg nol kat rumah ni. Petang2 balik naik motor dari keja dan basketball. Tengok tv sesama. Eh tu still boleh lakukan lagi. Tolong kitaorang kemas2 rumah ni. Angkat perabot. U always there right. After this, nak mintak tolong...aiseymen...dia sudah jauh nun di Kay Ell. hehe. It's okay la. Everybody need to move on. Saja nak mengimbau the memories. The reality is we cannot stay the same forever in all aspect. right?

5-5-2012 . Tarikh keramat melafazkan akad nikah. Isterinya orang Taman Tun. Cantik dan tinggi. I called her 'Kak Ayin'.

Garden theme. Honestly, first time aku pergi wedding ber-garden-theme ni. Dapat la jugak merasa. What a beautiful venue. I love the decoration.

6-5-2012


Fav pic so far. Momel kan. Taken by angah.

Atuk taman jasa
Ini atuk and uwan taman jasa. Kenapa taman jasa? sebab kami dulu duk kat selayang. Time saya kecik lagi, time tengah comel haha. Adik beradik aku membesar dengan dia. Atuk ni ajar along, angah ngan bg nol ngaji dulu-dulu. Comel kan. Aku time tu kecik lagi. Tak ingat sangat. Tapi wajah atuk ni memang aku ingat. Aku pandang je muka die, "eh atuk.." Boleh dikatakan family aku ngan dia rapat la. Kami respect la atuk ni. :)

Kenduri ni aku rasa lain environmentnya. Kali ni jemputannya ramai dan lebih meluas. Including sedara mara yang jauh tu. Kenduri ni terasa aku bagi tumpuan sepenuhnya. Sejurus balik dari matrik,( haaa...jgn mahen2 ayat tu haha) aku mmg tak rehat. Memandangkan rumah aku tengah renovate about 70% siap time tu. Berkemas saja untuk kenduri nanti. Imagine. All of it worth it. Anything for my bro :D

Nad pun datang :)

Thanks to all my cousins yang tak jemu tolong kami. We very appreciated it. LoVe LHMM ! <3



Oh ye. Almost forgot. Buat budak bilik aku kat matrik tu, katanya nak tengok jubah aku time bg nol nikah kan. Ini dia...agak labuh, mcm sinda rela. Over la tu haha. Takkan nak outer, ini angah punya. I'm just a borrower. But, memang dah lama cari jubah. Very comfy. Oh, along ada buat online business jual abaya, http://www.facebook.com/abayagorgeous/  click on and choose which one u like the most! aku pun dah lama mengusyar, tinggal nk order je kat along haha. So korang, hurry... :)

Owait. Itu saja lah. Bg nol, tahniah! Love ya! : >




Wednesday, May 16, 2012

Tuesday, May 1, 2012

Taylor swift - Enchanted





Taylor swift - Enchanted

There I was again tonight, forcing laughter, faking smiles
Same old, tired place lonely place
Walls of insincerity, shifting eyes and vacancy
Vanished when I saw your face

All I can say is it was enchanting to meet you

Your eyes whispered, "Have we met?" across the room, your silhouette
Starts to make its way to me
The playful conversation starts, counter all your quick remarks
Like passing notes in secrecy

And it was enchanting to meet you
All I can say is I was enchanted to meet you

This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonder-struck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew
I was enchanted to meet you

The lingering question kept me up, 2 a.m., who do you love?
I wonder 'til I'm wide awake
Now I'm pacing back and forth, wishing you were at my door
I'd open up and you would say

It was enchanting to meet you
All I know is I was enchanted to meet you

This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonder-struck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew

This night is flawless, don't you let it go
I'm wonder-struck, dancing around all alone
I'll spend forever wondering if you knew
I was enchanted to meet you

This is me praying that

This was the very first page, not where the storyline ends
My thoughts will echo your name until I see you again
These are the words I held back as I was leaving too soon
I was enchanted to meet you

Please don't be in love with someone else
Please don't have somebody waiting on you
Please don't be in love with someone else
Please don't have somebody waiting on you

This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonder-struck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew

This night is flawless, don't you let it go
I'm wonder-struck, dancing around all alone
I'll spend forever wondering if you knew
I was enchanted to meet you

Please don't be in love with someone else
Please don't have somebody waiting on you




-what can i say. i love the lyrics and I'm so into it. herm. -