Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Gurauan apakah?

Assalammualaikum~~~~
:) oit, nampaknya budak matrik busy kemaskini upu ye. Macam la aku bukan budak matrik. sabojelah.

Chop! Aku tak nak citer pasal upu lagi buat sementara ni. Mesti ramai tengah fening kan termasuk lah ana ya habibi...

Aku nak citer pasal malam tadi.

Semenjak dua menjak ni, aku ngan along suka marathon citer horror setiap malam. Harini thailand horror..esok korean horror..esok lagi japanese horror ke..tengok la. Based on mood. Hobby mengarut. Dah la akak aku nak due, aku sibuk ajak dia stay up. Sian dia hehehe. Mean little sistah muahaha (evil laugh)

Itu bukan ceritanya. Saja intro. Mesti hilang suspense kan. Haha.

Malam tadi lepas tengok citer dalam pukul 2.30 gitu, aku pun naik la bilik. Then, main game kejap. Dalam pukul 3.30 pagi, mata dah rasa cam takleh angkat dah. Aku pegi la Solat Isya'. Jujur la aku cakap. Kalau dah ngantuk gila, mesti ramai macam malas gila nak solat kan. Kononnya nak bangun pukul 4, nak solat isya'. Kalau otak korang macam alarm, …

Result matrik

Alhamdulillah....
Congrats to all my matriculation's friends. Tidak kira result tu ok atau pun tak. Tahniah aku ucapkan. Aku tau kita semua dah beruasaha keras dan sememangnya layak menerima ucapan tahniah berdasarkan usaha kita. Result? Sila senyum dan buat sujud syukur. Ingat sentiasa bersyukur dengan Allah walaupun kenyataan itu pahit  untuk diterima. Kalau yang hebat2 tu, ofkos lah, sampai esok pagi pun mesti korang bersyukur jugak kan hehe.

Ok, my result.

Tidak sehebat kamu. I know my limit. Now, i know how to widen my limit. I must go for more when i'm in degree. Alhamdulillah. I've quite shocked when i'm clicked 'sila semak keputusan' button.

Sem 2 : 3.4

which is

btw, overall like 3.++ camtu.. because of my sem 1 result a little bit down. But hey, I'm fine with it. I know my situation at that time. so chaotic. Now....alhamdulillah... Please, no regret. Waste of time. Time to move on~

Paling puas hati my chemistry subject which is the most I strugglin…

Debaran

Ya Allah.. How can I totally forget bout it?

Tomorrow my results will came out derr...


Bukak page grup kelas aku tadi, diorang pun dah bagi link nak cek result. Aku pandang sudut bawah sebelah kanan laptop. What the heck?!? Harini dah 28 dah? How i can be so careless >.<

Ni lah bahananya bila duk tanam anggur belakang rumah. Macam dalam dunia sendiri. Sampai tak teringat tarikh. Mind dah set, harini still lagi dlm 26 h/b cenggitu. Sabo je la~

Now i know bout it. I think my heart want to explode. KaBoom~ hehe. siap sound effect haha.

Good luck to Miewalinda, Naseeha, Rozelia, Shasha, Teah, Kema, Jiji, Nabel, Nono, Aya, Ima, Ama, Nedy, Syikin, Wani, Ira, Deeja, Ruby, Wan, Mirul, Faiz, Nuar, Nazrin, Bglong, Hafiz dan dot dot dot hehehe. Oh, tak lupa pada kawan2 matrik yang lain... fren 4 evah~

Sayang korang ketat2 ^^
Mesti result korang gempak2 an. aku caya punye lah.

Manakala...inilah situasi aku di rumah :





My bro wedding.

Assalammualaikum.
cantikkan shot ni? tetiba. masuk lif tekan sendiri.


Ini bukan saya punya. Ini abang saya punyaaaa....abang hasnol kita..tapi aku panggil bang nol :)

So the only one my brother sudah mahu kawin. Eh mahu benda. Sudah kawen pun. Alhamdulillah. Bergelar suami sudah abang ku ni. sob sob sob. Adik mu tumpang gumbira untuk mu. Sob sob sob. I will miss zaman bujang bg nol kat rumah ni. Petang2 balik naik motor dari keja dan basketball. Tengok tv sesama. Eh tu still boleh lakukan lagi. Tolong kitaorang kemas2 rumah ni. Angkat perabot. U always there right. After this, nak mintak tolong...aiseymen...dia sudah jauh nun di Kay Ell. hehe. It's okay la. Everybody need to move on. Saja nak mengimbau the memories. The reality is we cannot stay the same forever in all aspect. right?

5-5-2012 . Tarikh keramat melafazkan akad nikah. Isterinya orang Taman Tun. Cantik dan tinggi. I called her 'Kak Ayin'.

Garden theme. Honestly, first time aku pergi wedding ber-garden-theme ni…

Happy Teacher's Day

Thanx a lot teachers. :)

Taylor swift - Enchanted

Taylor swift - Enchanted
There I was again tonight, forcing laughter, faking smiles
Same old, tired place lonely place
Walls of insincerity, shifting eyes and vacancy
Vanished when I saw your face

All I can say is it was enchanting to meet you

Your eyes whispered, "Have we met?" across the room, your silhouette
Starts to make its way to me
The playful conversation starts, counter all your quick remarks
Like passing notes in secrecy

And it was enchanting to meet you
All I can say is I was enchanted to meet you

This night is sparkling, don't you let it go
I'm wonder-struck, blushing all the way home
I'll spend forever wondering if you knew
I was enchanted to meet you

The lingering question kept me up, 2 a.m., who do you love?
I wonder 'til I'm wide awake
Now I'm pacing back and forth, wishing you were at my door
I'd open up and you would say

It was enchanting to meet you
All I know is I was enchanted to meet you

This night is sparkling, don't you let it go
I'm won…