Skip to main content

My bro wedding.


Assalammualaikum.

Kek Kawen
cantikkan shot ni? tetiba. masuk lif tekan sendiri.


Ini bukan saya punya. Ini abang saya punyaaaa....abang hasnol kita..tapi aku panggil bang nol :)

So the only one my brother sudah mahu kawin. Eh mahu benda. Sudah kawen pun. Alhamdulillah. Bergelar suami sudah abang ku ni. sob sob sob. Adik mu tumpang gumbira untuk mu. Sob sob sob. I will miss zaman bujang bg nol kat rumah ni. Petang2 balik naik motor dari keja dan basketball. Tengok tv sesama. Eh tu still boleh lakukan lagi. Tolong kitaorang kemas2 rumah ni. Angkat perabot. U always there right. After this, nak mintak tolong...aiseymen...dia sudah jauh nun di Kay Ell. hehe. It's okay la. Everybody need to move on. Saja nak mengimbau the memories. The reality is we cannot stay the same forever in all aspect. right?

5-5-2012 . Tarikh keramat melafazkan akad nikah. Isterinya orang Taman Tun. Cantik dan tinggi. I called her 'Kak Ayin'.

Garden theme. Honestly, first time aku pergi wedding ber-garden-theme ni. Dapat la jugak merasa. What a beautiful venue. I love the decoration.

6-5-2012


Fav pic so far. Momel kan. Taken by angah.

Atuk taman jasa
Ini atuk and uwan taman jasa. Kenapa taman jasa? sebab kami dulu duk kat selayang. Time saya kecik lagi, time tengah comel haha. Adik beradik aku membesar dengan dia. Atuk ni ajar along, angah ngan bg nol ngaji dulu-dulu. Comel kan. Aku time tu kecik lagi. Tak ingat sangat. Tapi wajah atuk ni memang aku ingat. Aku pandang je muka die, "eh atuk.." Boleh dikatakan family aku ngan dia rapat la. Kami respect la atuk ni. :)

Kenduri ni aku rasa lain environmentnya. Kali ni jemputannya ramai dan lebih meluas. Including sedara mara yang jauh tu. Kenduri ni terasa aku bagi tumpuan sepenuhnya. Sejurus balik dari matrik,( haaa...jgn mahen2 ayat tu haha) aku mmg tak rehat. Memandangkan rumah aku tengah renovate about 70% siap time tu. Berkemas saja untuk kenduri nanti. Imagine. All of it worth it. Anything for my bro :D

Nad pun datang :)

Thanks to all my cousins yang tak jemu tolong kami. We very appreciated it. LoVe LHMM ! <3



Oh ye. Almost forgot. Buat budak bilik aku kat matrik tu, katanya nak tengok jubah aku time bg nol nikah kan. Ini dia...agak labuh, mcm sinda rela. Over la tu haha. Takkan nak outer, ini angah punya. I'm just a borrower. But, memang dah lama cari jubah. Very comfy. Oh, along ada buat online business jual abaya, http://www.facebook.com/abayagorgeous/  click on and choose which one u like the most! aku pun dah lama mengusyar, tinggal nk order je kat along haha. So korang, hurry... :)

Owait. Itu saja lah. Bg nol, tahniah! Love ya! : >




Comments

miEwa biEwA said…
cantik jubah itu. opps pemakainya juga :) hehee
TERHEBAT...kamera tu yg canggih kn?hahaha
nurul nadirah said…
omg..tudung aq hudoh laaa xD
miewa biewa :
time kaseyy....haha. nasib baik tk terlupa pemakainye ye...haha ;P

wan amirul..... :
ye...bole thn canggih la haha. klu tk mcm mne gmbr die bole lawa. tpi kene tgk yg photographer gak hehe. :P

nurul nadirah :
haha..no la. ok je dude..hehe :D

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…