Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

Rational mind.

Assalammualaikum..

I don't know. Sesetengah orang sangat susah untuk kita ajak berbincang. Tadi perkara yang sama terjadi lagi waktu aku matrik dulu. Situasi yang sama. Argh, aku penat. Sangat mengganggu mood aku untuk study. Dugaan begini selalu datang ketika nak final exam. Terima kasih qyla kerana bagi kata semangat kat aku.

Cuma aku berharap perkara begini akan selesai dengan cara baik. Mengakui kesalahan masing-masing. Nasihat aku untuk aku dan readers semua.. Betul, kita berbuat baik dengan orang mestilah ikhlas dan tak mengungkit tetapi pernah dengar tak yang 'kita kena fikir kebaikan orang buat kat kita dan bukannya kebaikan kita dah buat kat orang'. Cuba korang fikir...sanggup ke korang buat something yang buruk dibelakang orang yang dah banyak buat baik kat kita? sanggup? sekurang-kurangnya kenang budi kawan-kawan kita. Takkan nak bukak kitab adab berkawan baru nak tau?

Dari perkara yang aku alami ni, mungkin Allah nak ingatkan tentang 'adab berkawan'. A…

Quote #2

Herm,



Haha, okay. Just kidding.. Happy Study Uols! hehe


Itu la..i should be studying right now and i ended up here. okay, just a sec hehe.


Yap, fighting uols!!!
파이팅! (fighting)

Quote #1

Quote For Today ^.^ :




Patience okay girls and boys..u don't need that 'relationship' yet.

World Of Phalaenopsis

Assalammualaikum~

Huuee...I'm happy to visit one of the established the phalaenopsis producer in Malaysia. Located at Ulu yam, almost 2 hours trip.

Tempatnya jauh ke dalam. Tidur bangun tidur bangun..tak sampai2 lagi, Ish ish ish haha. Btw, nama tempat tu adalah ' World of Phalaenopsis '. Company dia :waltex biotec - click to the website. website dia updated gak hehe.


And this is the chairman ;


To do something like he did..he said ..the most importantly you need 'passion, patience and interest'. Passion ni lah yang akan bagi kita minat untuk terus berusaha dalam apa yang kita minati. Akan bagi kita semangat sebab passion tu. Patience sebab yeah..orchid takes a longggg time to grow. The seedling itself takes about 2 to 3 months to grow then we can transfer it to 2 inches pot..The seedlings only need twice of watering in a month. I kind a heard but I'm not sure what the thing really is that...@#%6 just watering only once in twelve years o.0 yikes. i just missed …