Followers

Popular Posts

Tuesday, August 27, 2013

Show your support to them, R4BIA



Jangan terkejut sebab blog saya asyik bertukar rupa. Walaupun tak banyak, sikit pun jadilah hehe.

Tak lama lagi lebih kurang dalam 2 minggu saya akan menjejakkan kaki semula ke alam universiti. acewahh haha. Cuti bakal berakhir. Cukup rasanya berehat hahaha. Alhamdulillah ada input duduk rumah dari segi memasak. Rasa tak sabar jumpa kengkawan yang dah lama tak dengar khabar sejak cuti ni. Dah nak naik balik ni baru lah dengan khabar masing2. Kalau tak tu, memang macam duduk dalam gua memasing hahaha.
Eksaited jugak nak jumpa junior-junior under program saya. Macam tak percaya saya jadi fasi. Bukan reti sangat pun benda2 gini and this is my first time, so kite redah sajalahhh. I'm not sure how it's gonna be but InshaAllah it will be fun.

Alhamdulillah jugak lesen kereta haritu pass. Agagaga. Walaupun kelam-kabut bawak, tapi nasib baik jpj tak syak pape. Anything can happen though. Sempat pandang encik yang ajar saya bawak kereta, dia buat isyarat tangan mcm "jalan saja laaa " hahaha. Glad, I make it! Now, I'm waiting for my license to be done and saya akan start bawak kereta sekitar sini.

Have you heard about R4bia? I'm sure you would. Sangat sedih apa yang menimpa negara palestin, syria dan mesir kan. All those chemical weapons are horribly cruelty to human beings especially kids. Such a painful to our heart to watch all those pictures and videos. More painful that we can do nothing about it besides prayer and support to our brothers and sisters there. Mesti hebat iman diorang diuji sebegitu rupa kan. Nak dibanding dengan kita ni apa lahh sangat. Peluang mereka untuk syahid sangat luas. Namun, senario segelintir remaja disini agak menyedihkan. Sanggup bunuh diri semata-mata nak follower? (You know who right. Sorry to say) Cuba hantar dia kesana sikit. Buka mata luas-luas. Sometimes life is just not about you only. We're in unity. Lets pray for them

http://www.pakistaniyan.com/2013/08/what-is-meaning-of-raabiaraabar4bia.html - detail info about R4bia.

Secara ringkasnya, rabia bermaksud 4 dalam bahasa arab. Ini simbol dalam menentang keganasan dalam pemerintahan tentera ke atas negara diorang. Setakat yang saya baca di surat khabar kelmarin sudah seribu lebih meninggal dunia.  :(

http://ilusi-fantasidunia.blogspot.com/2013/08/r4bia-sokongan-dan-doa-buat-mesir.html - i love this one..

Thursday, August 15, 2013

La Tahzan hehe



Fatih Seferagic dah kahwin.

Tahniah.

*cry at the corner

lol

Haha takde lah. Tahniah, congrats dan barakallah to him!

Pasti rama yang frust menonggeng kan dengan berita yang sangat tiba2 ni.

Sedang aku scroll instagram, tiba2 ada gambar fatih dengan seorang perempuan dalam 2 or 3min gitu dengan caption "the wife"

Lalu aku cepat2 tweet, " Woah Fatih seferagic dah kahwin :0 "

Okay, sekian! hihi


Eid 2013


Assalammualaikum!

Hope it's not too late. Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin! to uols ^0^

Amacam? Happy raya?

Duit raya share2 okay..nanti saya sertakan nombor bank akaun kat bawah post. Okay, gurau je haha.

Haaa..so kali ni raya pada umur 20 tahun. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk merasainya. Terima kasih Ya Allah. Raya tahun ni a bit different. Ofkos, saya happy dengan kelainan yang dirasai. Tahun ni juga along raya hari pertama disini. Minggu terakhir nak raya memang riuh-rendah dengan kehadiran anak2 buah. Huuu bertenaga sikit rumah ni. Kalau tak tu..bunyi cengkerik akan kedengaran walaupun takde cengkerik. Get what I meant? haha.

Yelah.Bila ada budak-budak, mereka kan lari ke sana sini. Kalau dah tinggal saya dengan mak ngan abah je, takkan tetiba saya nak berlari tak tentu arah. Gilo ko apoo hahaha. Kehadiran kanak2 memang meriah kan keadaan tanpa disedari. Okay, nampak kerinduan saya pada mereka disitu hehe.

Herm, lapar tetiba di tengah pagi ni. Tadi baru habis layan dua episod Running Man terus. Ep 2ne1 dengan IHYV parody skali. Topup time cuti raya lol. Aku memang excited nak tunggu tang 2ne1, favorite group. Respect betul dengan Minzy ngan CL. Bias list almost ruin hahah. Cl memang pandai pun sebab bapak dia professor kot. Ada kena-mengena kan disitu? Gene keturunan pandai haha. Tiba2 teringat cross gene belajar time biologi kat matrik dulu. Sangat masuk akal dan seronok haha. Memang la masuk akal. Ayat apa yang aku cuba guna sekarang ni??

Sebenarnya aku cuba untuk tulis dengan formal dan penuh perasaan pasal lebaran (woah haha) kali ni. Ah, agak mencabar. Untuk berbahasa-basi bagi yang kurang berbakat dalam menulis seperti aku ni, kena banyak belajar. Dan sering je cerita keluar topik. Sometimes aku lebih suka cerita random topik, tapi selalu memikirkan sensitiviti sekeliling. Banyak yang aku biarkan macam tu saja.

Nanti aku cuba keluarkan satu entri yang menyentuh hati dan perasaan sampai mengalir mata tanpa disedari. Okay, poyo je kan haha. Gurau je. I just like the laid-back style. Senang sebenarnya haha. Dah la. Cukup mengarut ku disini.

Uols! Maafkan salah silap ku.
I love u.
^_^

pizzz