Skip to main content

Movie Suggestion : Animation


Last week...

Dengan takde keje nye..aku telah tengok movie2 dibawah ini. Sometimes, aku prefer movie dari drama sebab cepat habis haha.

Okay, suka hati lah kalau korang nak gelakkan aku tapi aku suka tengok animation hehehehe a.k.a cartoon lah kan XD

I don't know. Not so much benda yang complex. Benda yang censored pun takde. Moreover, lessons pun got what..haha. Maybe aku suka jugak tengok benda2 yang comel because disney animation comel haha. Okay. 

First, cerita Rise of the Guardians;

Eventhough, ianya adalah kartun, tetapi bagi aku watak itu sangat lah hensem dan cool~ hahaha



Aaaa...ini lah dia...hensem kan? hikhik..ala-ala Top gitu rambut putih haha. Dengan hoodie dia, macam coolnyaaa >_< okay, abaikan saya. Ini Jack Frost. Watak utama cerita ni. Ni dongeng orang putih, guardians consist of santa claus, fairy tales, easter bunny. How they showed up the character is really interesting. Somehow, I like almost believe that they really exist. Astaghfirullah~ haha.. =.=" maap kan saya.

Tengok easter bunny tu. Brutal gila! haha


Second, cerita 'A monster in Paris'



Aku suka theme song lagu ni. Ada slot yang perempuan putih ni menyanyi dan aku ingat dia sebut 'listen'..lirik dia macam.."listen...listen..listen..." okay, awkward disitu. Macam mana korang tau situasi kat sini? hahaha. Bila search kat youtube, just a short cut to that song only. Barulah tau, tajuk dia 'La Seine'. Okay. Nampak tak persamaan sebutan dia? Tak nampak? Takpe. =.= 

'La Seine' ni nama tempat kat France. Maybe a town near the eiffel tower ni. Btw, love the city. Teringin nak pergi :)

Ada babak dalam yang aku rasa epic funny..tang monyet menyanyi..sumpah kelakar haha. Bagi aku cerita ni cute :)

Third. cerita ....

Tu je lah kot. Tak ingat pulak cerita yang ke-3 yang tengok. Maap. Hihi.

^____^

Comments

nurul nadirah said…
jack frost aku punyer !!!! xD
ShaRina NiNa said…

taakkkk....aku punye!!!!hahaha
^0^

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…