Skip to main content

Posts

Brick By Boring Brick

"Brick By Boring Brick" Paramore

She lives in a fairy tale
Somewhere too far for us to find
Forgotten the taste and smell
Of a world that she's left behind
It's all about the exposure the lens I told her
The angles are all wrong now
She's ripping wings off of butterflies

Keep your feet on the ground
When your head's in the clouds
Well go get your shovel
And we'll dig a deep hole
To bury the castle, bury the castle
Go get your shovel
And we'll dig a deep hole
To bury the castle, bury the castle

Ba da ba ba da ba ba da

So one day he found her crying
Coiled up on the dirty ground
Her prince finally came to save her
And the rest you can figure out
But it was a trick
And the clock struck twelve
Well make sure to build your house brick by boring brick
Or the wolf's gonna blow it down

Keep your feet on the ground
When your head's in the clouds

Well go get your shovel
And we'll dig a deep hole
To bury the castle, bury the castle
Go get your shovel
And we'll dig a deep hole
Recent posts

Pemasuan semula Orkid / Repotting Orchids

Harini praktikkan ilmu repotting orchid yang belajar kat tempat intern, Pusat Teknologi Florikultur (PTFH),Jabatan Pertanian Serdang.

This going to take months or maybe years, usually Orchid lovers are very patience. Sebab tu some of the orchids are so expensive tapi yang ni species murah² punya haha.

I'm not yet qualified to be called as an Orchid lovers but I do love their magnificent and beautiful flowers. Lebih-lebih lagi, baru terjumpa mini dendrobium (sejenis orkid). Even pokok dia kecil lagi dah boleh berbunga. Sangat comel. Haritu macam nak beli kat Floria tapi tah kenapa tak terbukak hati nak beli dengan penjual tu. Dah orang jual tu macam tak nak layan je hahaha. Eh, sesi luahan hati pulak kan haha. Takpe, I can buy somewhere else.

Rasa lucu sebab arang dan sabut kelapa memang dari dulu lagi dah beli sebab nak transfer orkid beli time MAHA. Time tu memang buta orkid lagi. Tau barang apa nak guna tapi cara-cara nak guna tu memang noob lagi lah hahaha. Sedap sesuka rasa a…

Cat's nanny

So past few days, Along and family balik Kelantan memandangkan diorang pun dah lama tak balik Kelantan. I thought nak menumpang bilik Shasha lah kan..but then, Along pesan:

"Dik, kau kena tidur cyber tau. Jaga Andy and Peanut (kucing-kucing Along)"

Err...okayy haha.
*tukar career*
Jadi nanny kucing! hahaha


Okaylah tak kisah pun.
Sabtu tu Along gerak then for the whole day aku macam lost. Mood takde. I'm like, asal weh rumah ni senyap sangat....aku dah terbiasa dengan suara high-pitched keempat-empat askar kecik itu. Serious. Aku tidur...makan..solat...tidur....All day aku fikir, "kenapa ngan aku ni......" sampai terbangun 4 pagi terpikir, " Ya Allah!! Andy ngn Peanut tak makan lagi!"

You know what? Pukul 4 pagi tu lah aku bangun, prepare makanan diorang..(cian makhluk berbulu dua ekor ni) then, sambung tidur balik lol.

Esok pagi bangun, dah dapat semangat sikit. Baru ada mood nak buat housechores. Nak citer kat sini melayan perangai cerewet makan si …

Thing's changed

Semalam mak singgah tolong hantarkan sinchan (kancil) ke cyber.

Phew~

Settle.

Aku tak tau abang aku drive macam mana sinchan. I feel alot differences masa aku pakai dulu. Clutch, gear, door lock..everything berubah. Ganas betul pakai. Dah la kete tu antik bebenor. K, kutuk abang aku kat sini hahahaha.

However, aku rimas orang asyik dim lampu kat aku. Aku tau lampu belakang tu tak berfungsi. Going to take some time nak repair sebab dengan keje lagi. Bila drive malam and driver belakang main lampu, I'm like, "yeah yeah..I knowww....." Thanks for caring hehe.

Aku terasa daif bila drive kereta yang banyak serba kurangnya. Rasa bersalah kat kengkawan yang menumpang. Tapi hey, kita kena bersyukur sekurang-kurangnya ada kenderaan untuk bergerak ke sana ke mari.

Apapun, sama2 berdoa urusan kita semua dipermudahkan.

Oh ye, haritu Janah ada request nak singgah kubur dia ayah kejap. Jadi aku bawak la dia ke sana. Turun je kereta. Aku rasa sebak. Kubur ayah orang dah dijejak. Kubur…

Mereput

boring.

rasa macam nak contact sorang kawan2 tanya apa diorang buat.
rasa macam nak menyibuk diorang pegi mana harini.

that kind of curiosity.

kerja tu ada tapi tu lah.
moodnya tak ada.

rasa macam nak pergi keluar rumah go to somewhere else.
tapi..
abang ipar baru bagitau pagi tadi that kereta is very in serious condition.
So I'm stuck here.

No vehicles.
My friends..all busy.

Mereputla kau.
Pegi buat keje.


Tawar la...

Aku dah penat menangis. Lebih teruk dari hal ini. Lebih dalam sakitnya. Sampai satu saat aku jadi tawar hati untuk fikir lagi hal ini. Tawar hati adalah simbol kekuatan atau putus asa?


Doshio...

What am I going to do?

Everyone is chasing their dream. Here I am. Sit in this room thinking what I should do next. At some point, I know what to do. But, then I'm lost again.

Dream.

I know I have it in me. It so blurry. I asked myself countless time. What am I going to do next? Again and again.

Yet, the answer is in me. God knows what inside me that I don't see. Each one of us made for a purpose and has their own strength to live upon to. Oh Allah, guide us! We're so weak that we need You in every our step T.T