Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

We got Allah

Assalammualaikum!
Right now..aku tak ngantuk tapi esok pagi ye sebabnya dah la kene bangun awal. Nak pegi ladang. Nak transplant pokok. Pokok roselle ngan marigold yang aku tanam haritu (eh bukan aku tanam sorang..grup tanam sekali) dah kena pindahkan dalam poly beg (alaa..beg itam kecik isi tanah tu). Memang menggagau susun masa nak pegi transplant di celah-celah jadual yang agak pack ni sebab mesti buat minggu ni jugak. Eh, apsal ada yang menguap? yela...asyik2 citer ladang kan haha. Okaylah, kita citer lain.

Pernah tak korang nampak antara yang korang kenal-kenal, harini korang nampak dia pegi surau (korang mula cair..wah muka-muka jodoh haha). Pastu, keesokannya, sedang azan maghrib berkumandang korang ternampak dia duk lepak minum kat cafe (dalam hati mesti cakap, "eh haritu dia pegi surau, harini tak pulak).

Point yang aku cuba nak cakap kat sini adalah bukti adanya masa iman kita ni naik dan turun. Bukan pulak aku nak cakap kalau tak pegi surau iman tu berkurangan, aku pu…

Bersahaja~

Assalammualaikum! ^^





Majlis Tunas Putra UPM

Assalammualaikum :)
Holla warga UPM!

Best lah korang! Idea kreatif and gempak-gempak semua. Seriously! tak tipu.

Tahniah to Kolej 15 & 12 For Winning Keceriaan! hehehe.. korang memang ceria2 belaka :)
Walaupun sedikit simple dari yang saya expect but overall not bad! You guys work hard kan ;)

Love K-15 <3>
Also congrats to Kolej Muhammad Rashid &  13 for the first place! Banyak gila korang menang k..and also to Kolej Pendeta Zaaba & 5 ..daebak~

Tapi..

In my opinion, aku suka part drama Tanggang..even a bit serious but..drama dia memang menusuk kalbu lah..because involving mother, right..and paling aku rasa macam ...pergh..part hantu tu..sumpah pelakon dia berbakat gila okay! seram sejuk aku dengar dia mengilai and tengok lenggok dia berjalan..sumpah menakutkan! hahahahaha..Aku rasa kalau ada pelakon terbaik..just give it to her... I mean jalan cerita dia pun okay lah...memang betul..shaytan tu kerja dia menyesatkan kita seperti cerita Tanggang tu. Aku ingat gabungan …

Ladang 2 again

Assalammualaikum~
As u guys know, aku kan budak pertanian kos Horticulture.. I will keep mentioning this to spread this course so some of us familiar with Horticulture.

What is Horticulture?

Anon : Haa? ape ape? cane nk sebut? hot hot ape?
Me : Horti-culture =D

Anon : herm..apa tu? buat ape?
Me : Erm, lebih kurang tanaman bunga hiasan, macam nursery pokok bunga kat tepi jalan tu tapi bole jugak ke bidang landskap ..

Horti comes from the Latin hortus "garden"[2] and cultÅ«ra "cultivation", from cultus, - copy from Wikipedia hehe.
Memandangkan aku masih first sem ..so tak tau nak kongsi apa lagi..hehe

Btw, ni gambar aku pergi Ladang 2 kat Upm. Kan aku ada citer kan yang sesat tu XD 










Thanks to Ecah haha. Masa kami dah nak sampai ke ladang tu...masa tengah jalan kaki..aku pusing la belakang..aku tengok ecah takde..Ecah yang pakai baju biru belakang aku tu dalam gambar tu. Aku pun, "eh ecah mane??" sebab dah nak sampai boleh pulak dia menghilang..last last rupa-r…

Random Pikces

Assalammualaikum..













Sekian~ ^-^

p/s : sorry for the amateur picture editting hehe *click picture for larger view..if u want to lah haha

AdaMu

Assalammualaikum!
Nak tau tak? Dah tiga kali..aku taip panjang-panjang..pastu Ctrl A+Backspace =.= punye lah aku fikir sensitiviti orang sekeliling sebelum mengeposnya. Kalau aku terlalu memikirkannya..tah bila masa pulok nak mengepos..kepala dah makin senget..mata dah kuyu..

Takpe lah..anggap la merapunya aku malam ni sebagai melepaskan kerinduan untuk berceloteh dengan korang...tak tau lah kalau sekarang ni musim sakit atau pun environment first year budak-budak U..mula-mula tu aku batuk..sebab minum water cooler..aku baru tau tekak tak tahan..manja jugak tekak i ni..nak wat camano kan..pastu suara hilang entah kemana...nak telan air liur pun sakit tau..then, ade lah satu ketika tuu memang demam dibuatnya..sekarang alhamdulilaah terkawal la akitiviti batuk-membatuk ni.

Caner pulak U korang? Best?hehe
Huhu...can't type more. my headphone dah mencecah kat bahu belah kanan while typing..ngantuk dan berat kepala. Herm.. I just want to say,

GOOD NIGHT ! ^^
Jangan lupa basuh kaki sebe…

Ladang 2

Assalammualaikum~

Okay, ni second post saya buat along hehe. Along, nakmo angesh2! Sinyum-sinyum ya.. ^-^

Untuk harini...banyak benda menarik dan baru..Yela baru hari ketiga berkuliah. So everything was fascinating and new to me. Pertama...ofkos la..terserempak dengan abang fasi keke ;p mesti korang menyampahkan.."eiii dia ni..tak habis-habis dengan abg fasi.." wait, abang? tua setahun je pun hahah. Gurau je tu. Fasi tu semua sampingan sekejap hihi.

Harini kan..aku mulakan hari dengan subjek 'Pembiakan tanaman dan pengurusan semaian' amali bertempat di ladang 2. Mula-mula aku tengok macam...haaa kat mana pulak ladang ni..hadoii...Yang aku tau ladang 10, betul-betul depan cafe dekat ngan kolej aku tuh. Menggagau gak la kami duk mencari. Kelas pukul 9 tapi pukul 7.30 lagi kami dah keluar naik bas kekeke. Semangat freshie namanya tu weh hahaha. Berbekalkan arahan dari akak-akak fasi yang sudi bagi direction tu..kami turun la kat main faculty, lalu dekat library. Pastu …

Aku Budak HOrT hehe

Assalammualaikum! ^^
Hype ^-^/

Jadi 10-09-2012 adalah tarikh pertama aku menghadiri kuliah di UPM. About today? Not so rilek sebab otak serabut dengan pendaftaran khusus. Imagine lah...kita ni dah la tak tau pape...takkan nak main tarik subjek sem 2 ke atas. Tak berani. Ramai akak-akak cakap'wat lek wat kul' je tapi saya tak boleh T-T cuaklaa...macam mana kalau nama saya tak masuk dalam sistem daftar subjek nanti.

Subjek yang paling aku tengah cuak sekarang adalah 'Biokimia' dan 'Pembiakan tanaman dan pengurusan semaian'. Haa...nampak tak subjek macam budak HOT..hahaha takdelah budak HORTiculture je :p I think i made the right choice by picking horticulture even not so popular..but i saw my path already hehe.. After i go through all this day, nampak macam dah ada jalan penyelesaian untuk harini. Insyaallah..mohon dipermudahkan lah :)

Fakulti sains pertanian agak terasing kerana fakulti tu terletak luar upm. Jadi, Upm sediakan bas khas untuk budak sains pertania…