Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

Wordless Wednesday #2 CNY =)

Mini Bisnes

Mini Business :)




Alhamdulillah. Many were interested :)
Thanks to Along and my friends that supporting me .

english writers

Any to update?

i don't know.

But, one thing for sure. Aku kagum baca blog orang yang tulis english fully. Flow ayat dia pun sedap.

First, aku suka baca blog lindonut.blogspot . Blog dia ni la dulu-dulu aku cari information about TESL. Then, aku kan tak dapat :| tapi aku setia menjenguk to know life amik Tesl ni kan. Dia ada post poem sonnet shakespeare which she related to her post very well. Arh, I hate making grammar mistakes but i don't know where are the wrong ones. Usually i stop writing in english for a while. But after reading all this amazing english users, it making me, "wow...i want to post like this as well!"

Nothing is wrong when in malay. Just the interest of typing in english is naturally develop in myself. Same like when I'm a kid, i pretend to talk in English by myself and the real situation is what-the-heck-is-my-mumbling-about. Funny. I used to do that. :)

heh. macam poyo lak kan. yes. aku kan poyo haha.

Bukan ke, poyo = cantik ~

seperti mana k…

Di mana Dia di Hatimu?

An article from facebook page's 'Aku lalai dengan perintah-Mu Ya Allah'

Where Allah in our heart?
Di Mana Dia Di Hatimu?...

Semasa Rasulullah s.a.w. dan Saidina Abu Bakar bersembunyi di Gua Thur, dalam perjalanan hendak berhijrah ke Madinah, musuh-musuh Islam sudah berdiri di hadapan pintu gua dan hampir menemui mereka.

Ketika Saidina Abu Bakar cemas, Rasulullah s.a.w. menenangkannya dengan berkata, "Jangan takut, ALLAH bersama kita."

Itulah kehebatan Rasulullah, ALLAH sentiasa di hatinya.

Ketika di ambang maut?

Sewaktu Da'thur, seorang tentera musuh menyerang hendap Rasulullah s.a.w. lalu meletakkan pedang di leher baginda dan bertanya, "Siapakah akan menyelamatkan kamu daripadaku?"

Jawab Rasulullah penuh yakin, "ALLAH."

Mendengar jawapan itu, gementarlah Da'thur dan terlepaslah pedang daripada tangannya. Itulah kehebatan Rasulullah... sentiasa ada DIA di hati baginda.

Ketika tiada siapa mengetahui?

Diceritakan juga bahawa pada suatu ketika Kha…

OkToBeR

Assalammualaikum.
Berita baik untuk orang yang lahir bulan oktober.
Cuba tengok kena mana yang kena ngan korang.
Aku? See the bold one.
OKTOBER
  * Suka berbual.
  * Suka orang yang sayang padanya.   * Suka ambil jln tengah.   * Sangat menawan & sopan santun.   * Kecantikan luar & dalam.   * Tidak pandai berbohong & berpura-pura.   * Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.   * Sentiasa berkawan.   * Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.   * Cepat marah.   * Macam pentingkan diri sendiri.   * Tidak menolong orang kecuali diminta.   * Suka melihat dari perspektifnya sendiri.   * Tidak suka terima pandangan orang lain.   * Emosi yang mudah terusik.   * Suka berangan & pandai bercakap.   * Emosi yang kelam kabut.   * Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).   * Suka melancong, bidang sastera & seni.   * Pengasih, penyayang & lemah lembut.   * Romantik dalam percintaan. (tak tau -.-")   * Mudah terusik hati & cemburu. (agakla...hihi)   * Ambil berat…