Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

Random Awesomeness

Assalammualaikum :)
Let me post some random pics while in Matriculation.
Bring back memories~
-if tak nampak sangat celoteh dalam bubbles, click on the pikca :)







sekian~~~~
*tututp tirai

P/s : ini semua rekaan semata-mata. tade kena-mengena ngan budak kelas aku hehe. maap kalau terasa ye..hehe for fun only!

Kema's BLog

Olla ! Mi dora!

"haipp..dora. watpe kat sini? pi balik rumah. mak hang cari. suka bebenor jalan dengan monyet kau ni..:

Maafkan aku tadi, Dora tiba2 menyibuk pulak hehe.

Nothing much~

Just want to share my friend's blog.

She's a newbie...

Welcome to blogging world!
Do write happily :)



http://nurshaidatulakhma.blogspot.
Give her some support by follow her hehe.

She's my classmates when I'm in matrics.

Kema, jgn marah haaa...hihi


Productive Muslim Animation

Salam my sedara sesama islam.

Here several tips on becoming a productive mosleem ;

How to become PM : 

Purify ur gaze & stay productive


Stay out of debt & stay productive


Energize our weekend & stay productive

And so much more.... subscribe the 'productive muslim' stay productive fellas!

First time tengok, jadi addicted untuk animation yang seterusnya. Cara penyampaian yang menarik. Love it. Sikit sebanyak #aduhterasa. Tak lain tak bukan, semua ini dilakukan untuk kesedaran dan nak menyedarkan kita yang beragama islam ni bahawa Islam bukan sekadar pada agama tetapi melibatkan kehidupan seharian. Islam bukan sekadar kepercayaan malah praktikal lagi tau.

Moh sama jadi muslim yang produktif! \(^-^)/
Feel motivated?heee ^-^

p/s : the link http://www.youtube.com/playlist?list=PL56B1AEB268FE4C45&feature=plcp








Birthday kakak saya.

Here...

there there my little niece, Nurbalqis Humairaa

Happy Birthday To You!
Umo 4 taun dah dia..

Tahun depan pegi skool. Huhuuh...

Tak sabar nak dengar celoteh dia pegi skool nanti. She's always said, "bushu, nanti kakak nak pegi skool macam bushu"

yes. u can go and have fun. Yep in ur age, skool is a fun thing. No add math...no chemistry...no biology lol. Jk.

Masa bushu tadika dulu, bushu rajin wat keje sekolah :P

Yela, keje nye ikut titik putus-putus yang sambung jadi huruf.. Kaler-mengaler... Just I'm a little bit lazy to wake up in the morning. Kesian kakakku yang tiap2 pagi kena berhempas pulas untuk menyiapkan aku ke tadika sahaja hahahaha.

Enough story-mory bout me. It's ur birthday today, aqish...

Be a good girl to ummi and abbi, Okay. Be a good sister to your brothersss hehe. Be a good niece to bushu, tetiba. haha. I knoe u'll be reading this when u grown up haha. Acewaah bushu ni. Poyo sokmo~ B-)

Okk, Till here noty little girl. Love U So Much,Kak…

Welcoming Iskandar

Olla.

Seprais! Seprais!
Kan aku cakap along due lagi seminggu kan. Guess what?

Aku baru cakap semalam, harini dah keluar si baby tu hehe


Tak sangka, aku bangun pagi je..tau-tau along dah chow pegi hospital. Eh?

Cepat kan. Awal seminggu.

Welcome Iskandar :)


Nama saya bushu Nina yang comel. Eh baby muntah2 pulak ye...hehehe.

Berat 3.1 kg.

Herm, lama tak tengok newborn.. rasa macam takjub tengok newborn. Kelembutan kulitnya...kepala yang masih lembut..baby...so fragile..tak berani sangat nak dukung. Tunggu dia berat sikit dulu, baru bushu dukung taw hehe. Boleh je sebenarnya hehe.

Along pun kali ni after giving birth, she's talk to us. Like before, she's tired and sleep. Look like she already used to it. Of course..it's the third time. Now, sementara along berpantang...kids under my surveillance. Muahaha...jadi mak tiri kejap.

But....ada berita sedih harini. tapi takpe lah. Itu let me keep it. So personal lah. Hope u guys don't mind..aite?

Iskandar, at last...anda keluar..…

When Aqish Was A Baby

syahdu.

I was hovering around at my sis's blog and I clicked the 'milestones' post.

How i missed the baby-ish Aqish..rindu. Even si kecik tu tengah tido nyenyak skarang haha.



Tapi teringat aku selalu pegi Semenyih nak tengok si kicik ni. Ya Allah...rindunya..
 Along was right...u r growing everyday...

Now she's 4 years old la. Kakak, go back become baby. Bushu windu la haha.



Reading all the milestones making me more, "waaah...i missed her when she was a baby. so cute..."

Bila tengok perangai kicik-kicik dia, memang itu la perangai dia skarang. Haiyoh. Riuh. Haha.

Did i tell u my along was bout to giving birth like..a week to go..

Am I eksaited? Kurreonmyeon! Ofkos la... Eksaited nak tengok muka dia, know his name..and hold the tiny fingers >.<

Baby..copek la kelua...bushu pulak yg tak soba ni haaaa... :D

http://linsharliana.blogspot.com/2009/02/milestones.html

http://linsharliana.blogspot.com/2008/10/selamat-hari-raya-err-milestones-ecceli.html

:)