Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

Fonesta!

Pet Lover at Fonesta (college's event)
Not mine. Kolej 14 punya. But..anyone can join. Sebab saya dan geng memang suka menyibuk event orang lain hakhak. Lagi2 benda yang melibatkan animals ni.










Mula2 tu bole la buat2 gagah memegangnya, alih2 kepala ular tu bergerak ke muka aku, kecuakan melanda hahaha. Sape tak seriau weh. Ngeh ngeh ngeh. Nasib baik takde gambar before and after hakhak.






Then, last saturday..... ada night walkz under my college (kolej 15). This event

Ghost Of You

Dalam kelas Hubungan Etnik,

Dr : Kamu rasa hantu wujud ke?

Kelas : tak...yg wujud jin...

Dr : pasti?

Kelas : ye...

Ketika itu, berlangsung juga perbualan kami bertiga, aku, lisa dan jannah.

Jannah : Kau pernah nampak hantu?

Aku : pernah..masa camping sekali..

Lisa : Orang pun ada nampak jugak..

" o.0 yeke..kat mana lisa? "

Lisa : Korang la, hantu kpop

Aku : =.="



(scheduled post)

Test 1 fever

This week is a test 1 week. But, the format sometimes just like an exam. 
To upm-ians~
Good Luck! ^_^



Like boomerang

Dear heart, 
Please be strong.
Because...
I try..try....try...and tried....
but...why....
you just came back to me again...
like boomerang...
I throw and it came back..
go away...please... :|

RM

Running Man Our Version!

^0^
Tahniah Maizan! The winner! hahaha




Random

I don't know why..

Something is decreasing

Something inside me..

Making me feel a little bit down..

Strange.

What is it?

Why I feel the distance between me and 'that friend' became further?

Am i doing something wrong that is too big for her to forgive me?

Or is it just me; over-thinking?

Hermm...

Ya Allah, help me~


Kufi Art For SALE!

KuFi ArT for SALE!!!
Ni business abang aku.

Kat rumah aku pun ada gantung dua, 'Allah' dan 'Muhammad'.

Cantik. Perhiasan dinding yang looking something new.

Bagi aku, kreatif dan nice. Ruang tamu nampak lebih modern gituuwww.

Mahu?

Bagitau saya saja..nanti saya boleh bagitau dia hehe.

*promote lagi hikhik





Ni kain kanvas dan ringan. Boleh la gantung kat dinding ruang tamu atau pun bilik tidur ke. Nak bagi kelainan ke. Boleh la try kan :)

I like the color combination ^^



Usrah #1

Rabu hari tu..
Aku ada join usrah.
Hehe.
Last time, aku join time matrik. Not what as I expected.
Only once I go there and that was the first day I've joined.
Kelmarin, aku join kembali.
Lama dah teringin.
Alhamdulillah, akak naqibah tu comel dan sangat petah berkata, menarik perhatian kami yang mendengar. 
Aku akui lah yang aku nervous hikhik.
Tetapi..aku risau..jika aku tidak mampu beristiqamah..
sedangkan Allah sangat suka hamba dia yang beristiqamah walaupun sedikit demi sedikit.
Banyak benda yang diorang share.
Dari segi perbetulkan bacaan al-fatihah dalam solat. 
Mungkin dah sangat daily kita lakukan dan kita tak sedar jika kita tersalah baca atau caranya. Masa ni lah nak tengok semula supaya dapat solat yang diterima oleh Allah.
Lepas tu ada segmen bedah buku. First time dengar macam, "...buku ape tadi?" 
Ohh..bedah buku. Dia macam kita explore dan bincang topik dalam buku tersebut. Tajuk buku tu 'Kenapa aku menganut agama islam?'.
Sebenarnya aku dengan j…

Kahwin time belajar

(Tajuk pun dah suspense ni)

Lucu sekarang ni.

Kat mana-mana je, forum ke ..mahupun dalam kelas (etnik especially)..

biasalah kan..hidup as student ni..topik ni common thing actually

maybe I'm just new to it

someone new to this exposure

topik yang mesti terkeluar adalah kahwin time belajar..

dengar pun sweet je kan (ofkos lah hihi)

yang perempuan, nampaknya tersipu-sipu malu mendengarnya

aku ngan kawan2 suka sakat jannah pasal kahwin

(kesian jannah. mangsa pembulian kami kekeke)

masa pesta buku kat dewan besar, kiteorang mesti hulur kat jannah buku persediaan menghadapi hari perkahwinan la, buku untuk menjadi isteri yang solehah la..dan banyak lagi hahaha.

Aku ada angkat satu buku tu sebab nampak menarik warna pink terang, sekali tajuk dia something about pernikahan. Aku letak balik dan jannah gelak2 kan aku. ceh haha.

Kenapa ek? Benda tu macam fobia lak, maybe tak ready lagi kot. So macam scary lagi hehe. Ni zaman nak enjoy dengan kengkawan, bersusah payah buat assignment sesame.…

Too much.

Kenapa lah aku lately ni.
Mungkin kengkawan sekeliling tengok aku happy je. Gelak2..sakat2 orang..tapi 
aku kalau boleh tak nak la tunjuk side of bad mood dekat kengkawan...
kita nak kawan2 ni..nak happy2..release tension.. :)
tapi bukanlah kawan ditakat happy je..mestilah waktu susah jugak..
aku feel so despair actually harini.
I might end up crying so easily when I'm alone..tapi aku tahan je..
Yela..dah kenapa tetiba je nak menangis depan orang ramai kan..apo kono eh jang?
Mungkin terlalu banyak benda yang aku terkilan.
Mungkin terlalu banyak benda yang aku benarkan dalam hati aku.
Mungkin aku terlajak dalam soal hati.
Mungkin aku tahu terlalu banyak perkara yang buat aku sesak.
Perasaan ingin tahu telah menenggelamkan diri aku.
Akhirnya memakan diri. Takla makan dalam haha.
Aku kecewa sebenarnya dan takut apa yang diharapkan tak menjadi kenyataan.
Bila nampak sesuatu yang tidak diingini, aku hanya menyakitkan hati sendiri.
Life is so much better when you're not hoping and just enjoy the fl…

Someone deleted it.

Hahahaha. Siapa pernah main the sims? *angkat kening! haha
okay, boleh turunkan kening anda hehe
Oh, btw, let's pray for the safety people and police in Lahad datu, Sabah. 
Takziah kepada keluarga anggota2 polis yang telah terkorban tu. Ya Allah. Sayu aku tengok berita haritu, isteri anggota polis tu siram kubur arwah suami dia. Dah la anak dia kecil2 lagi. Semoga Allah tabahkan hati dia dan kuat menjalani dugaan Allah yang kuat ini. Huhu.

Can I have your phone number?