Skip to main content

Kahwin time belajar


(Tajuk pun dah suspense ni)

Lucu sekarang ni.

Kat mana-mana je, forum ke ..mahupun dalam kelas (etnik especially)..

biasalah kan..hidup as student ni..topik ni common thing actually

maybe I'm just new to it

someone new to this exposure

topik yang mesti terkeluar adalah kahwin time belajar..

dengar pun sweet je kan (ofkos lah hihi)

yang perempuan, nampaknya tersipu-sipu malu mendengarnya

aku ngan kawan2 suka sakat jannah pasal kahwin

(kesian jannah. mangsa pembulian kami kekeke)

masa pesta buku kat dewan besar, kiteorang mesti hulur kat jannah buku persediaan menghadapi hari perkahwinan la, buku untuk menjadi isteri yang solehah la..dan banyak lagi hahaha.

Aku ada angkat satu buku tu sebab nampak menarik warna pink terang, sekali tajuk dia something about pernikahan. Aku letak balik dan jannah gelak2 kan aku. ceh haha.

Kenapa ek? Benda tu macam fobia lak, maybe tak ready lagi kot. So macam scary lagi hehe. Ni zaman nak enjoy dengan kengkawan, bersusah payah buat assignment sesame. Pergi jenjalan.

Andaikata...masa tu dah sampai. Nak buat camaner kan. Jemput den yooo.

InsyaAllah, don't worry. Keep calm and study.

That time will come whenever you are ready. Allah knows if you are ready. Allah knows the best.

different people with different perception.

Aku kagum dengan girl like Dena Bahrin if u know her, she's married and have a baby boy :) and she's 20. Same as my age. Rakan sebaya! haha

Tapi nampakla dia matured. Nak dibandingkan dengan aku..krik krik krik.

Still has a lot to learn.

Still has many to get through out there.

Perbaiki diri dulu.

Baru boleh mendidik keluarga.

Wah o.0

haha

p/s : angah, along mesti suspense kan aku cakap pasal menda2 gini wakakaka

Comments

AMIRA azlinda said…
chan bukan dena tua setahun dr kita ke? tua setahun pun still muda jugak hihihi
ShaRina NiNa said…
alah, setahun keee...*kecelaruan maklumat by matluhfi xD

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…