Friday, January 17, 2014

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation


Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu ada pembandaran yang menarik. Dari situ kita boleh lihat perubahan pembangunan dari semasa ke semasa. Kalau highway tu, memang takde apa sangat nak tengok. Just trees and road..advantages dari segi pemandangan yang menghijau dan menenangkan je la :)

Oh ye, firstly aku nak cerita pasal treatment yang abah terima dekat klinik puchong. Minta maaf sebab mengambil masa yang lama untuk share kat korang hehe. Paham-paham je la aku ni huuu. Abah aku dah terima rawatan dari klinik tu sejak akhir tahun 2012 kalau tak silap..sampai sekarang masih menerima rawatan disitu. Sepatutnya memang dah selesai tapi unexpected things happen, so we continue the treatment. Normal patients will normally be treats for 6 months but that depends on the case. Alhamdulillah sebab Allah mempertemukan kami dengan klinik ini and avoided my father's leg being amputated. Yep, that's correct. My father's leg almost need to be amputated because of 'kencing manis' illness. Name of this clinic is Klinik Sofea. You can find it area at Puchong Perdana, near the aeon big mall.

Dah banyak kes leg amputation yang berjaya diselamatkan. Doctor yang bekerja kat situ ialah Dr Muhammad and Dr. Noor, both of them is husband and wife. Diorang sangat ramah, baik dan sabar dalam melayan kerenah pesakit kat situ. Kaki kiri abah dah okay tetiba haritu boleh pulak kaki kanan abah luka. Then, merebak pulak. So, jadilah case baru kaki sebelah kanan tu. Don't worry, terbukti berkesan hehe. Banyak dah old patient yang dah selesai, it's just us masih lagi tersentil kat klinik tu haha. Senior patient lah katakan. Masa kiteorang datang tu pun, patient pun tak ramai sangat lagi. Then, tak lama lepas kiteorang menjalani treatment kat situ, diorang dah bukak klinik yang memang khas untuk merawat penyakit kencing manis. Klinik tu sebelah klinik sofea je. Diorang sediakan bilik untuk pesakit yang hendak bermalam and need frequent checkup ke. Setengah patient yang tak boleh bangun ke..boleh tempah bilik disitu. Nurse pun ada. Nurse dia pun baik dan ramah. So, kalau ada sesiapa pakcik makcik korang ke yang need help in this case, boleh rujuk klinik sofea! Cepat! Your legs still can be saved! InsyaAllah! Jangan putus asa! Allah always help us! tapi apapun yang penting kita kena keep berdoa pada Allah untuk permudahkan segala rawatan dan tawakal selepas usaha. Dah berusaha baru kita boleh bertawakal ^_^

https://www.facebook.com/klinik.sofea


Post a Comment