Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

The Meaning Behind It

Assalammualaikum !
Yeah. Lama tak menaip disini. Sorry kind a busy lately.

Seminggu sebelum berpuasa, abah got admit at hospital putrajaya. Kind of serious. Well, biasalah bila parents dah berumur ni kan. Dah sampai la masanya untuk kita menjaga dia pulak. Abah admit bout a week and 3 days, sort of. Aku pun berkampung la di hospital. Hampir semua nama nurse ngan doc aku tau heee. Doctornya muda, hensem dan cantik belaka. Ada doktor hazwan, doktor najwa, doktor achdiat (in charge of abah) , doktor tan, doktor sharina..eh tu takde. angan semata-mata kekeke.

Actually ni kali ketiga abah dah admit. Redha je lah. Bayangkan seminggu aku duk tidur meringkuk atas kerusi. Bukan nak merungut...cuma semua ni aku rasa macam luar biasa. So special holidays. For four months, i have unique holidays. Susah nak terangkan macam mana. Kesian gak kat kawan-kawan yang nak ajak jumpa tu sampai diorang dah balik U, tak dapat jumpa. Takpe lah takde rezeki. Kita pun takleh memaksa sangat diri kan. Insyaallah …

Monologue #1

Assalammualaikum...dan aloha~~~ *buat tarian hawaii sikit haha

Aku nak bermonolog kejap :

Mulanya,
Aku mintak maaf
aku tak kuat
masih banyak berfikir
aku cuba
tak mau terleka
ampun
aku cuba
apa yang aku kata pada kau orang
aku cuba
namun sampai disini
hati berbolak-balik
marah pada diri
cuba untuk mengotakan janji diri
namun lemah
aku mengharap
tuhan beri aku kekuatan
aku tak nak sia-sia kan nya
namun sekarang
hatiku lemah
tuhan, utuskan seseorang yang boleh
menolak ku
untuk berani
melakukan perubahan
yang ku impikan
mengapa?
aku fikirkan kau orang
tanggapan kau orang
tak perlu sepatutnya
kerna
yang disoal nanti
aku

aku berasa belum layak
masih goyah
tak seutuh dia
tak sekuat dia
adakah aku layak?
ah
bingung
apa yang aku tunggu lagi
niat.
sudah ada.
lakukan?
mengapa masih teragak
pasti mereka tertanya-tanya
masih ingatkah lagi kata-kata dia
kata mereka
aku ingat wahai kawan
tersemat rapi di jiwa
namun
ragu-ragu dijiwa hadir
hasutan si penghasut itu barangkali
melakukan kebaikan pasti…

Mengaum satt..

Assalammualaikum...

Di suatu petang, tersebutlah alkisah... budak perempuan  memandu kereta bersendirian..tidak berteman..ok. stop. haha..tak dramatik langsung.

ekceli..gambor2 berikut adalah hari kedua aku training driving. Abang yang tukang ngajo dah bosan tengok aku bawak selow je, dia pun suruh aku self-drive dalam pusat memandu tersebut. Aku pun ape lagi...vroom vroom..

Erm, yes. Aku sempat meng-candid sebab buhsan duk buat benda sama. *ceit, nak cakap dia dah terer la tu. Terer mende nyee...balancing minyak ngan cluctchhudf or whatsoever ejaan dia pun menggagau lagi. Sesekali tu mengaum gak laa haha...AUMMmm...hahaha



okay. cau cin cau~

sekian sesi merapu~ ^^

Harini sup tenggiri pulak

Assalammualaikum and holla~

Harini aku buat sup ikan tenggiri untuk abah ngeee~

Sometimes aku dah rasa macam nak tukar title blog,
"do you semeeellll(smell) what sharina is cooking tonight???"
Sila buat gaya 'the rock' sekali..haha

Mulanya aku tak tau nak masak apa.
Yelah, tetiap hari cenggitu kan. Aku pun godek2 almari..eh celah mana almari..aku godek2 la peti ais. Nampak la ikan tenggiri yang dah berpotong tu..macam slice '0'
tak nampak lagi potongan chaner tu? -.- takpe lah..haha

Tangan aku pun dah gatal nak menggugel hehe, BUT!
aku call mak dulu..

tooot...toot.... eh itu bkn caller ringtone mak aku
'kau ilhamku.....' by manbai..

Mak : ha..goreng ikan tu dulu...pastu masak kicap..
Adik ;P : oh kk..

Ye ye je aku ni..sokmo ok..lalu aku menggugel..aku mendapati sup ikan tenggiri lebih mudah, senang dan simple. Ha..hamekaw. Mudah sokmo je aku cari haha. Itu pun lama duk kat dapur -.-

Dan...walllaahh! Shiap! 'h' tu disengajakan..comel shikit ha…

Masak Singgang Saya

Assalammualaikum! and Hell0!

Rajinnya la kan..mood agak baik harini seiring dengan cuaca yang sejuk dan nyaman harini. Alhamdulillah for the rain Ya Allah..

So tadi aku dengan berani matinya masak sensorang without guidance. Takkan abah pulak nak guide kan. Abah tengah sakit. So bila tengah ke hulu ke hilir kat dapur tak tau nak buat ape kan... Mak pun call...

Mak : dik...buat ape?
Adik ( ;p ) : baru lepas basuh pinggan..
Mak : Abah makan apa pagi ni?
Adik : cam bese..roti bakar ngan susu.. (sounds so english style lol)
Mak : ouh...masak singgang tengahari ni.. (mak pun terangkan la instructions..which is tak masuk kepala aku langsung..how am i supposed to ingat all the ingredients by seimbas lalu tu)
Adik : ouhhh k... -.-" (achano nie...)

-Toooot-

Ok. Achano nie. Then, seperti yang selalu aku lakukan. GuGel! Pakcik gugel sangat baik kerana sanggup share macam2 resipi ngan aku. Ye, mesti pandai masak kan pakcik gugel hehehe.



wuuu creepy eyes there~ haha. background twittah.

Jadi…