Wednesday, July 4, 2012

Masak Singgang Saya


Assalammualaikum! and Hell0!

Pic : Live while typing
Rajinnya la kan..mood agak baik harini seiring dengan cuaca yang sejuk dan nyaman harini. Alhamdulillah for the rain Ya Allah..

So tadi aku dengan berani matinya masak sensorang without guidance. Takkan abah pulak nak guide kan. Abah tengah sakit. So bila tengah ke hulu ke hilir kat dapur tak tau nak buat ape kan... Mak pun call...

Mak : dik...buat ape?
Adik ( ;p ) : baru lepas basuh pinggan..
Mak : Abah makan apa pagi ni?
Adik : cam bese..roti bakar ngan susu.. (sounds so english style lol)
Mak : ouh...masak singgang tengahari ni.. (mak pun terangkan la instructions..which is tak masuk kepala aku langsung..how am i supposed to ingat all the ingredients by seimbas lalu tu)
Adik : ouhhh k... -.-" (achano nie...)

-Toooot-

Ok. Achano nie. Then, seperti yang selalu aku lakukan. GuGel! Pakcik gugel sangat baik kerana sanggup share macam2 resipi ngan aku. Ye, mesti pandai masak kan pakcik gugel hehehe.



wuuu creepy eyes there~ haha. background twittah.

Jadi website ni lah yang membantu aku untuk memasak lauk singgang dengan jayanya walaupun tak berapa jaya sangat haha.

http://resepi.mesra.net/Detailed/1629.shtml

Maklumlah amatur. Ingredient yang simple pun nak kene gugel.

Alhamdulillah siap as imagined.




The taste?
Something..i tell u...i really dun kno what it is..guess i wait for my mom to tell it haha.
mcm terlebih halia..haha. selalu orang terlebih garam, aku terlebih halia HAHA. hadoi..

sorry my future husband, i will improve my cooking skilll. just hold on dulu lah hehe. I'm working on it! lalalalala~~~

wow..my stomach making sound asking for food. got to go, readers... i'm hungry..hehe enjoy ur lunch too!

ratata!

Pissszzaaa!







Post a Comment