Followers

Popular Posts

Sunday, February 24, 2013

Ni 'Friend' saya


Rindu la 'friend' saya ^^



Disebabkan ketinggian saya tak sama macam auntie2 and ummi dia, dia suka cakap, 

" Busu kan friend kakak"

Aku .. "=.=  "  eh yeke..bukan auntie? haha

Apapun, layan saja lah kakak haha.


Wednesday, February 20, 2013

Running Man


In the middle of no assignments.

Balik kolej, I've been enjoying movies and running man lol.

Isn't running man is daebak?

How they get fresh ideas every week?

How the crew brainstorming ideas?

How they managing all the activites?

That must took a lot of crews.

Well, Korea is famous for their massive crews.

They should get the award of winning the best crews,

and also to Running Man team!

All of them got their own speciality.

Song jihyo unnie, you're the most lucky woman ever!yippeudaa ^0^

Monday couple FTW!

I love how monday couple always fated together. Neomu kyeopta!

Lee Kwangsoo, I love the episode of 132. The way you win the mission all by yourself. Seriously, that's really cool man! ^_^V

Yoo Jaesuk, my favourite MC hehe. I just love his coolness when mc-ing and his jokes.

Kang Gary , sukjin , kim jongkook ,  HaHa! I just love them all!

They are perfectly match for this show :)

Keep Fighting !!!!!

Malaysia always support you guys..

Even when some of Malaysians that are not interested in kpop or kdrama, but running man is a must see for them. Awesome.




Sunday, February 17, 2013

Takdirku :p


Ya Allah

Kuatkan semangat aku untuk menerima semua ini.

Kuatkan aku untuk menerima takdir yang harini kena balik kolej.

Huahuahua~

Sekian. =.=

Toloooooooooooonggggg

Anyway, who's excited for next running man episode? ME!!! kekeke

pakcik google bagi pinjam salah satu koleksi gambar dia hehe.
hensem kan pakcik google? xD

Friday, February 15, 2013

Cuti Sem Is Over.



Haaaaa....berakhir sudah cuti semester pertama ku kali ni. Tup tup je dah sebulan lebih. No more goyang kaki. At least, dalam sebulan ni ada jugak beberapa peristiwa yang membuat ku rasa berbaloi juga cuti ni. First aku belajar buat felt. Harap maaf bukan untuk dijual tapi sekadar mencuba buat sendiri memandangkan sumber dia pun terhad. Yang jual felt hanyalah cousin ku, yana.

http://www.facebook.com/pages/Muzanna-Hand-made-Souvenirs-Gift/339228406149383

Boleh la like, suscribe dan order kat dia. Dia rajin. Aku? krik krik krik hehe (Naa...nnti bank in upah sebab tolong promote kekeke jk :p)

Ceritanya begini, haritu mak nak beli bunga plastik untuk kelas dia (mak cikgu). Pegi la kat satu kedai bunga ni. Tengah mak nak bayar, aku pun meronda-ronda lah kejap sekeliling kedai tu, tiba2 aku tengok ada tangga kecik yang menghubungkan kedai tu dengan kedai sebelah.

Kedai sebelah tu pulak aku tengok jual alatan menjahit. Tengah ralit tengok, aku nampak satu rak yang penuh button comel, kecik, colourful dan menarik. "ohh yang inilah kot orang guna jahit kat beg-beg tu.."

Biasalah, benda dah comel. Aku teringin nak beli tapi nak jahit kat mana pulak. Pastu, aku nampak kapas dalam satu plastik paket kecik dan kain yang dilipat dan aku tengok fabrik dia macam lain je. Pastu, ada contoh key-chain yang orang bese jual tu. "oohhh...yang ni la yang yana buat tuuuu" aku pun beli la sikit2. Sekadar nak buat untuk diri sendiri je hehe.

Ini lah hasilnya :


Buruk kan? hahahaha. Amatur..macam ni lah. 
Amaran : bentuk sebenarnya adalah bunga xD
Sebenarnya nak jahit simple macam gambar bawah ni je.
Then, testing pulak jahit macam ni. 
(aah...aku lemah sikit nama2 jahitan ni. Almaklumlah
dulu amik perdagangan. Tak amik ERT hehe. *Alasan je ni)
Jahitan insang pari rasanya..........
Haaa...macam ni lah rupanya -.-


Yang second ni, aku puas hati sikit..
Comel kan? Puji diri sendiri jap hikhik
Tak payah bunga bagai. Aku potong bulat je haha
senang keroje. B) 


Itu lah. Aku just beli tiga kaler kain je. Biru, krim and coklat. Bila dah tau nak buat macam mana kan, terus tak buat dah haha. Ada banyak lagi baki haha. Tengoklah macam mana =D

Haaa...jangan pulak pi order kat aku. Saya tak berniaga ye hehe. Makcik yana berniaga haha. Selamber je aku me-makcik kan orang :p

Second, aku dapat buat guiness record untuk diri aku sendiri :)

Haritu pak ude aku belanja tengok wayang cerita jin toncit, husin tu. Not bad la. Cuma tak paham kenapa perlu selitkan part nyanyi yang boring tu. Other part, kelakar la. Cuma jalan cerita dia agak kurang difahami. Just my opinion, okay hehe.

Lepas tu, pak ude belanja main bowling. Kamsahamnida pokde! ^0^ Aku memang dah teringin nak main bowling. Dapat la lepas gian hahaha. Guiness record tu adalah aku dapat buat strike! huhe~ setelah sekian lama aku menginginkan perasaan strike tu. Mak aku pun boleh tahan gak markah dia. Mak kelihatan berkarisma ketika main bowling hihihi.

So, itu je lah. Sebenarnya banyak lagi tapi kalau nak cerita satu-satu kang panjang lebar pulak. Anyway, selamat kembali ke U dari bercuti budak degree. Back to reality. No more dreaming miming.

And..congrats to those who get flying colour results and to those yang dapat results yang tak mencapai kehendak diri, cheer up. New sem and there will be new grades. Let us fighting for this one!

Sem depan lagi banyak subjek menghafal. I'm doom. Oh wait, jangan menyerah sebelum berperang! Halsuissseo! (I can do it!)

Tuesday, February 5, 2013

Surah.my


Ingin membaca surah online?

Lawati surah.my (click untuk terus ke website tanpa berlengah lagi!)

Ececeh, bunyik dah macam iklan lah pulak haha.

At first, angah introduce web ni. Dia tweet at twitter. Of course lah. Tak kan dia tweet kat facebook. Eh? melainkan dia share tweet tu kat fb. Okay, pape lah haha.

When I open the website, I was totally wowed hehe. Sangat mesra pengguna. Totally love it.

So, bookmark lah kengkawan. Bila senang-senang (oopps, dikala kesusahan juga) boleh tenung..baca..hayati makna dia ke..kan?

InsyaAllah... sharina pun tau! Jangan cakap orang je huhu..

Lagi pun, kita boleh tambah nota pada ayat yang kita nak, bookmark dan kalau nak embed code dia ke..semua pun boley maa...Just simple log in and tadaaa~~~ Lets make some notes!!!hehe

User friendly kan ;) macam nilah baguuuuusss haha


Monday, February 4, 2013

Movie Suggestion : Animation


Last week...

Dengan takde keje nye..aku telah tengok movie2 dibawah ini. Sometimes, aku prefer movie dari drama sebab cepat habis haha.

Okay, suka hati lah kalau korang nak gelakkan aku tapi aku suka tengok animation hehehehe a.k.a cartoon lah kan XD

I don't know. Not so much benda yang complex. Benda yang censored pun takde. Moreover, lessons pun got what..haha. Maybe aku suka jugak tengok benda2 yang comel because disney animation comel haha. Okay. 

First, cerita Rise of the Guardians;

Eventhough, ianya adalah kartun, tetapi bagi aku watak itu sangat lah hensem dan cool~ hahaha



Aaaa...ini lah dia...hensem kan? hikhik..ala-ala Top gitu rambut putih haha. Dengan hoodie dia, macam coolnyaaa >_< okay, abaikan saya. Ini Jack Frost. Watak utama cerita ni. Ni dongeng orang putih, guardians consist of santa claus, fairy tales, easter bunny. How they showed up the character is really interesting. Somehow, I like almost believe that they really exist. Astaghfirullah~ haha.. =.=" maap kan saya.

Tengok easter bunny tu. Brutal gila! haha


Second, cerita 'A monster in Paris'



Aku suka theme song lagu ni. Ada slot yang perempuan putih ni menyanyi dan aku ingat dia sebut 'listen'..lirik dia macam.."listen...listen..listen..." okay, awkward disitu. Macam mana korang tau situasi kat sini? hahaha. Bila search kat youtube, just a short cut to that song only. Barulah tau, tajuk dia 'La Seine'. Okay. Nampak tak persamaan sebutan dia? Tak nampak? Takpe. =.= 

'La Seine' ni nama tempat kat France. Maybe a town near the eiffel tower ni. Btw, love the city. Teringin nak pergi :)

Ada babak dalam yang aku rasa epic funny..tang monyet menyanyi..sumpah kelakar haha. Bagi aku cerita ni cute :)

Third. cerita ....

Tu je lah kot. Tak ingat pulak cerita yang ke-3 yang tengok. Maap. Hihi.

^____^

Sunday, February 3, 2013

Makan-makan


Makan-makan :)

Thanks angah! Lama tak makan luar haha. That food is great. Mau taknya..secret recipi haha.

Abah is getting better and he can walk slowly. That's beyond enough. Alhamdulillah.

Anyway, saja nak test update guna blogger apps. Last time, banyak songel nak pakai. Kali ni senang pulak nak guna. Tau-tau je dah boleh taip post :D

Have a nice day pipel~ ^_^

Love korang always...

annyeong...

Album Yuna!


Hai~ Hi~ Hye~ 

Have you heard latest Yuna's songs?

Awesome~

Tak tau la kalau aku yang lambat discover dari korang hehe..tapi glad dapat jumpa album yang ohsem~

My favorite so far is 'fading flower' 

Go Yuna!

So cool when she collaborating with pharrel william. wooo ^0^

Even 'Joe Jonas' put her song 'Favorite thing' in his playlist. wooo

Tracklist :

1. Fading flower
2. Lullabies
3. See you go
4. Planes
5. Favorite thing
6. Tourist
7. Remember my name
8. Bad idea
9. Decorate
10. Stay
11. Live your life
12. Loud noises

Go to her website!

She got on billboard chart. Cool~~~

p/s : okay, you can count my 'cool' in here hehe