Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Ni 'Friend' saya

Rindu la 'friend' saya ^^


Disebabkan ketinggian saya tak sama macam auntie2 and ummi dia, dia suka cakap, 
" Busu kan friend kakak"
Aku .. "=.=  "  eh yeke..bukan auntie? haha
Apapun, layan saja lah kakak haha.

Running Man

In the middle of no assignments.

Balik kolej, I've been enjoying movies and running man lol.

Isn't running man is daebak?

How they get fresh ideas every week?

How the crew brainstorming ideas?

How they managing all the activites?

That must took a lot of crews.

Well, Korea is famous for their massive crews.

They should get the award of winning the best crews,

and also to Running Man team!

All of them got their own speciality.

Song jihyo unnie, you're the most lucky woman ever!yippeudaa ^0^

Monday couple FTW!

I love how monday couple always fated together. Neomu kyeopta!

Lee Kwangsoo, I love the episode of 132. The way you win the mission all by yourself. Seriously, that's really cool man! ^_^V

Yoo Jaesuk, my favourite MC hehe. I just love his coolness when mc-ing and his jokes.

Kang Gary , sukjin , kim jongkook ,  HaHa! I just love them all!

They are perfectly match for this show :)

Keep Fighting !!!!!

Malaysia always support you guys..

Even when some of Malaysians that ar…

Takdirku :p

Ya Allah

Kuatkan semangat aku untuk menerima semua ini.

Kuatkan aku untuk menerima takdir yang harini kena balik kolej.

Huahuahua~

Sekian. =.=

Toloooooooooooonggggg

Anyway, who's excited for next running man episode? ME!!! kekeke


Cuti Sem Is Over.

Haaaaa....berakhir sudah cuti semester pertama ku kali ni. Tup tup je dah sebulan lebih. No more goyang kaki. At least, dalam sebulan ni ada jugak beberapa peristiwa yang membuat ku rasa berbaloi juga cuti ni. First aku belajar buat felt. Harap maaf bukan untuk dijual tapi sekadar mencuba buat sendiri memandangkan sumber dia pun terhad. Yang jual felt hanyalah cousin ku, yana.

http://www.facebook.com/pages/Muzanna-Hand-made-Souvenirs-Gift/339228406149383
Boleh la like, suscribe dan order kat dia. Dia rajin. Aku? krik krik krik hehe (Naa...nnti bank in upah sebab tolong promote kekeke jk :p)

Ceritanya begini, haritu mak nak beli bunga plastik untuk kelas dia (mak cikgu). Pegi la kat satu kedai bunga ni. Tengah mak nak bayar, aku pun meronda-ronda lah kejap sekeliling kedai tu, tiba2 aku tengok ada tangga kecik yang menghubungkan kedai tu dengan kedai sebelah.

Kedai sebelah tu pulak aku tengok jual alatan menjahit. Tengah ralit tengok, aku nampak satu rak yang penuh button comel, kecik,…

Surah.my

Ingin membaca surah online?

Lawati surah.my (click untuk terus ke website tanpa berlengah lagi!)

Ececeh, bunyik dah macam iklan lah pulak haha.

At first, angah introduce web ni. Dia tweet at twitter. Of course lah. Tak kan dia tweet kat facebook. Eh? melainkan dia share tweet tu kat fb. Okay, pape lah haha.

When I open the website, I was totally wowed hehe. Sangat mesra pengguna. Totally love it.

So, bookmark lah kengkawan. Bila senang-senang (oopps, dikala kesusahan juga) boleh tenung..baca..hayati makna dia ke..kan?

InsyaAllah... sharina pun tau! Jangan cakap orang je huhu..

Lagi pun, kita boleh tambah nota pada ayat yang kita nak, bookmark dan kalau nak embed code dia ke..semua pun boley maa...Just simple log in and tadaaa~~~ Lets make some notes!!!hehe

User friendly kan ;) macam nilah baguuuuusss haha


Movie Suggestion : Animation

Last week...
Dengan takde keje nye..aku telah tengok movie2 dibawah ini. Sometimes, aku prefer movie dari drama sebab cepat habis haha.
Okay, suka hati lah kalau korang nak gelakkan aku tapi aku suka tengok animation hehehehe a.k.a cartoon lah kan XD
I don't know. Not so much benda yang complex. Benda yang censored pun takde. Moreover, lessons pun got what..haha. Maybe aku suka jugak tengok benda2 yang comel because disney animation comel haha. Okay. 
First, cerita Rise of the Guardians;
Eventhough, ianya adalah kartun, tetapi bagi aku watak itu sangat lah hensem dan cool~ hahaha


Aaaa...ini lah dia...hensem kan? hikhik..ala-ala Top gitu rambut putih haha. Dengan hoodie dia, macam coolnyaaa >_< okay, abaikan saya. Ini Jack Frost. Watak utama cerita ni. Ni dongeng orang putih, guardians consist of santa claus, fairy tales, easter bunny. How they showed up the character is really interesting. Somehow, I like almost believe that they really exist. Astaghfirullah~ haha.. =.=&quo…

Makan-makan

Makan-makan :)Thanks angah! Lama tak makan luar haha. That food is great. Mau taknya..secret recipi haha. Abah is getting better and he can walk slowly. That's beyond enough. Alhamdulillah. Anyway, saja nak test update guna blogger apps. Last time, banyak songel nak pakai. Kali ni senang pulak nak guna. Tau-tau je dah boleh taip post :DHave a nice day pipel~ ^_^ Love korang always... annyeong...

Album Yuna!

Hai~ Hi~ Hye~ 
Have you heard latest Yuna's songs?
Awesome~
Tak tau la kalau aku yang lambat discover dari korang hehe..tapi glad dapat jumpa album yang ohsem~
My favorite so far is 'fading flower' 
Go Yuna!
So cool when she collaborating with pharrel william. wooo ^0^
Even 'Joe Jonas' put her song 'Favorite thing' in his playlist. wooo
Tracklist :
1. Fading flower 2. Lullabies 3. See you go 4. Planes 5. Favorite thing 6. Tourist 7. Remember my name 8. Bad idea 9. Decorate 10. Stay 11. Live your life 12. Loud noises
She got on billboard chart. Cool~~~
p/s : okay, you can count my 'cool' in here hehe