Skip to main content

Baiklah kakak TT_____TT


It's been 3 weeks..alfatihah..

Aii..rasa sedih lak nak start menaip sambil dengar lagu 'say something' by a great big world. Panjang betul nama dia =.=

Erm. Kejap je cuti. Tak kejap mana sebulan lebih la jugak kan haha. Tapi tu la, pejam celik pejam celik.tadaaa! Upm kata mari! Rumah kata berambus dikau! hahaha. ceit.

Dalam sebulan ni, ada kejadian yang tak terduga. Who knows right...it will be the month i lost my beloved father :'(

Eh, sebak pulak. Huuu.. Lagu la ni..

Sedih tengok video clip say something ni. Part yang pakcik tu peluk isteri dia yang meninggal tu. Wuuuu... i feel u pakcik. Tengok dia nangis sume. I know. Very deep hurt. Ada je yang buat aku teringat abah. Bukak tv hbo, mesti aku tertengok cerita pasal ayah laa..dalam hati aku menangis. Nothing i can do except pray for him.

I believe in you Ya Allah..make me stronger thru this..

Okay, tamo sedih2. Biar saya sedih sensorang hehe.

And, ya! Result final dah keluar. Hoo hoo hoo...tukar topik lah. haha
takde lah. Okay tak result korang?
Result aku menurun sikit hehe..tapi tak la mendadak pun. Sikit je.
Sebab subjek statistik aku takleh selamat haha. Hampeh betul. XD
Alhamdulillah untuk overall subjek. Saya redha kekeke.

Oh ye, nak cerita sikit.

Masa abah meninggal, along dan anak-anaknya balik sepang dari kelantan. Diorang stay sini for 2 weeks. Ada satu kisah aku dengan anak buah aku yang sulung, aqish buat aku rasa lucu sangat.

*Aku tengah menghadap laptop

Aqish :  Busu...ni (sambil tunjuk mouse pad) yang macam ibu (panggilan anak buah ke angah) punye tu          eh..tapi ibu punye gambar rumah kan..
Busu : iye...sama je
Aqish : Busu suka lelaki ehhhh? (sambil buat muka nakal)
Busu : (terkejut) kenapa pulak?
Aqish : yelaaa... ni gambar lelaki.. (mouse pad tu gambar group kpop, big bang yang angah belikan aku)
Busu : tapi..tu penyanyi la kak..(aqish dipanggil kakak dalam family kiteorang)
Aqish : yelaaa..tapi lelaki..
Busu : hermm =.=" tapi ibu yang belikan..
Aqish : Ohh...lenkali suruh ibu belikan yang perempuan punya tau..
Busu : Baiklah kakak TT______TT

Innocence betul budak ni. Entah kenapa aku rasa bersalah. Am i giving bad influence on her or something?haha.

To angah, lenkali cari mouse pad yang perempuan punya eh. Nanti kena tegur dengan kakak lagi agaga.

ni lah dia penyanyi lelaki tu..siap ber-edit lagi bahaha

Comments

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…