Tuesday, February 25, 2014

Nocturnal blogger


1.30 AM

Currently listening to stop and stare by onerepublic. ^_^

Love them. <3 p="">
Entah kenapa. Aku suka benor menaip waktu pepagi camni. Boleh dikatakan nocturnal blogger hahaha. That feeling came when you just want to update sesuka hati by not knowing arah tujuan. That feeling is called 'rindu nak update blog'. Pelik kan. It's really nothing because in real life you get nothing like money or fame or whatsoever. But I just want to continuously update.

Random topic jap:
Aku nak mengadu pasal kafe lah haha. Mungkin masih awal tapi masakan panas tak banyak. Satu kedai je yang bukak. Takkan la tiap-tiap hari nak makan nasi kukus -.- then, rasa tak best la. mungkin masih awal semester, just wait and see. Maybe there is improvement.


Korang probably akan kata 'redha je la..dah sampai ajal dia' when i tell you guys this. Honestly, i keep imagining..if abah still alive and i want to chat with him. Currently I'm taking a lot of subjects that majorly his studies back then. I keep imagining if i talk about this with him. How happy we were sharing the same interest..maybe can enlighten him masa dia sakit tu. Dia boleh cerita lebih banyak pengalaman dia. Tapi sayang...tak sempat. Ya, saya redha dengan semua ketentuan Illahi. Cuma bila terkenang dan teringat tu. It can't be helped. I really miss him thou. Rahsia Allah susah untuk diteka. Menunggu hikmah yang mendatang. Perit tu memang perit tapi itu la yang aku kena telan for the rest of my life. Takdir Illahi itu memang diluar jangkaan. Don't worry bah. I always pray for your kesejahteraan there. Also my grandpas and grandmas.

Sekarang kalau teringat abah, aku dah belajar untuk lebih mendoakan dia dari mengalir air mata. Rasa lebih tenang jika kita mendoakan kesejateraan ibubapa kita sama ada mereka masih hidup atau pun meninggal dunia. Pernah dengar "jangan ditangisi orang yang sudah tiada"? Mula-mula dengar ayat tu, i was like "why? what's wrong with that?" tak salah pun nangis. Itu sebagai salah satu cara kita meluahkan kesedihan. Cuma bila ia berlebihan, bukankah lebih baik kalau kita mendoakan dia yang baik-baik? Ingat, rasanya salah satu amalan yang dibawa ke kubur adalah doa dari anak-anak untuk ibubapanya. Sebab tu penting juga untuk ada zuriat sendiri supaya mereka boleh mendoakan kita kelak. Lagi ramai lagi bagus haha.

okaylah. have to wake up early tomorrow. ada aktiviti berladang as usual. Kalau boleh cuaca panas sekarang ni pakai la sunblock. Protect our face from radiation. Bukan nak kata jaga kecantikan sangat tapi jaga muka selagi boleh. At least kurang jerawat and more happy face keke. Orait...daaaa~


Post a Comment