Skip to main content

Kenangan di Kuching, Sarawak



Sebenarnya dua minggu yang lepas, aku bercuti ke Kuching, Sarawak.

Tadaa! Here I am~ V(^_^)V



First time naik flight.

Hehe. Lame ke? Nope lah. Masih ramai lagi yang tak merasa naik flight. It can be anyone dreams to onboard right? hehe.

Kira rezeki saya datang awal sikit. Proud to be the youngest one that board on plane among in my siblings huhe. If in my family, of course my niece and nephews are the youngest one. Tahniah korang! haha Hebak! Yelah, sekarang ni tiket dah affordable. Thanks to AirAsia woot2! Airasia je saya mampu hihi.

But, yeah..overall I enjoy my vacation... all the pics I've been uploaded in my Facebook.

Kiteorang pegi Kampung Budaya kat Gunung Santubong, dan mandi kolam kat resort situ. Sempat berfoya-foya kan. Punya dah lama tak mandi kolam kan, aku dah lupa macam mana nak terapung. Adakah aku je yang semakin berat? =.= ehhhh, takleh jadi ni. Nasib baik UPM ada swimming pool, boleh la aku pergi refresh balik skill terapung aku ni hahaha. Okay, dah la tak bole terapung. Aku boleh pula terlupa nak bawak tudung spare =.=

Dah sedap mandi lencun tudung semua, tiba-tiba aku macam termenung. "Alamak...tudung tak bawak T_T " Nasib baik aku pakai syria kecik kat dalam sebab tudung kangaroo kan kind a jarang. Tapi aku suka saiz besar dia so dalam tu pakai syria. Aku berani pakai syria je sebab kolam tu takde orang pun, hanya kite-kiteorang je. Lagi pun, tak lama mandi..just satu setengah jam je. Sebabnya haritu last day kiteorang kat Sarawak, petang tu dah kena naik flight. Mandi kolam tu around tengahari. Nasib baik tudung kangaroo cepat kering, phew~

Ni kolam tu...


Nampak macam cetek kan, tapi dalam gak laa..paras leher jugak lah. Kejap, untuk saya kira dalam lah ye. Hemphhh. Tak kira! Dalam laaa haha. Ni air dari gunung..sejuk~~~~ ^_^

Kolam ni jugak tempat kejadian dimana aku telah mengorbankan sesuatu benda yang penting untuk hari yang penting. Haihhh... Begini ceritanya...Aku ngan mereka dah la eksaited nak mandi kolam..then, sampai je nampak cantik sangat. Tanpa lengahkan masa yang ada, kami pun masuk je laa..dah mandi...dah terapung (failed many times)..dah terjun yang gaya sopan..semua dah..Lisa pun ajak la balik, as usual, "Jap Lisa..last..last..) Aku pun berenang la ke tepi, then terasa macam ada sesuatu dalam poket. Something yang solid and the feeling memegangnya so familiar. Aku keluarkan dan "Astaghfirrullahalazim..."..

Guess what?

It was my phone. My beloved samsung Y!

Menatap skrin dia bercorak tompokan air di dalamnya. Oh my. Tiada harapan ni. Kalau setakat beberapa saat tu boleh lagi..ni beberapa puluh minit tah. Apa kena tah dengan aku haritu. Blur terlebih. Dah la tu, nak contact ngan abah semua nak jemput nanti. Haritu aku rasa macam sangat something.. wae geureoni, Ninashiii?

In nonetheless, feels good sebab dapat spend time with Aimi, Lisa and Nina (yeah, other Nina haha). Rarely lah kan macam 24 jam berkepit macam ni. Rasa macam dah family je. Lisa maknya. Aimi alongnya. The Ninas adik-adik. Haha. Takde keje but yeah. Worth it. Korang memang seronok di bawak berjalan. Jom la lagi lepas niiii...hikhik. Aku dengar ada plan baru kan? Count me in! InsyaAllah..

Takle bela, lepas flight touch down (eceh, bahasa orang naik flight hahaha) aku macam terpikir,, "Okay, nak pegi mana pulak lepas ni? " Over kan? hahaha. Hope lebih ramai dapat join and memeriahkan suasana next time. Time study ni la kita boleh buat eksplorasi bersama-sama. Mak saya cakap time study ni la pergi jenjalan...bila lagi? Kan? Jom jom jom hihi

potret famili haha


p/s : kalau nak phone baru, jgn lupa letak dalam poket time nak pegi mandi kolam. Gurau je. Banyak lagi cara lain hahaha XD

Oh ye, saya betul-betul tak sengaja okay haha.



Comments

AMIRA azlinda said…
woott bau phone baru le hihihi
ShaRina NiNa said…

woot2..kuat betul deria bau ko monn!haha :D
okey.handphone baru orang duos k.haha

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…