Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

Angahku Dah Kahwin

Congratulation to my sister!! 



Cerita Cinta

Salam.

Dulu saya pernah post gambar buku 'Cerita Cinta Ahmad Ammar' kat insta kan? Ingat tak. Kalau tak, yang ini:


Ingat nak share sikit fakta yang saya dapat dari buku ni...ceh, sikit je nak share haha. Tak, maksud saya nak share mana yang termampu la.

First, apa yang saya boleh share ialah dari buku ni baru saya tau di Malaysia ni ada grup penjejak tamadun dunia (GPTD) which is to me is awesome. Grup ni meneladani kegemilangan tamadun dunia. Antara objektif utama GPTD untuk melahirkan pengembara muda berjiwa adventurous, kaya dengan ilmu pengetahuan. Serata dunia jugak tengok mereka ni menghantar anak muda mengembara. Cool kan..

Ni link dia: http://gptd.blogspot.com/

Lepas tu, ayah arwah Ammar ni pulak Presiden Kafa Abim. Rupanya dia la pengasas sekolah tadika yang saya pergi dulu. Ingat lagi, kain sekolah dia warna purple hehe. Kat situ la belajar dengan mendalam lagi mengaji, solat, doa2 semua. Pernah sekali nak pergi sekolah kafa, pastu tak jadi sebab time nak pegi tu ka…

It feels good

you know..

It feels good

when you ignore little things that annoyed you

when you smile and that person smile back (same gender only)

when you accomplish things that you want to do it after a long time, even for a small things

when an old friend say hi to you

when you saw your parents smiling because of you

when someone laugh because of your jokes

when you feel blessed by Allah

when Allah helps you in difficulty

when your wishes is granted by Allah

when you submitted your assignment at the right time! hahah

when you results are getting better than before

when you know your friend care about you more than themselves awwww hehe

when you saw sincerity inside a person


I feel good tenenenet i feel good tenenenet..so come on! come on! (Lagu ntv7 haha. I love this song)



Rindu kawan

Indahkan erti persahabatan?

Aku cuma terfikirkan kawan rapat ku saja.

Fikir untuk whatsapp dia.

Fikir untuk say hi hi ngan dia haha


Alih- alih,

pada waktu malam yang sepi

Dia menegur aku di whatsapp dulu


Herm,

Subhanallah..

Sampai rupanya rasa rindu ku itu

^_^

Fikir balik

Senang untuk kita sakit hati. Senang untuk kita terasa.
Cuba pikir balik?
Apa musibah yang menimpa kita ni....
Mungkin teguran dari tuhan.
Apa yang kita buat orang mungkin berbalik ke kita.
Redha dengan ujian itu.
Akui kesalahan kita. 
Jangan mudah melatah.