Friday, November 7, 2014

Tahap tadika lagi


Merhaba! Benim adım Şarina. Ben malayım. Ben Selangorluyum otuyurum. Yirmi bir yaşındayım. Öğrençiyim. Ben UPMde okuyorum. Bekarım. İki kiz kardeşim ve bir erkek kardişim var. kedi seviyorum fakat kurbağa sevmiyorum. Türkçe öğreniyorum. Türkçe zevkli ve kolay bir ders. Teşekkur ederim!

Translation:

Hi! My name is Sharina. I'm malay. I'm came from Selangor. 21 y/o. I'm a student. I'm studying in UPM. I'm single. (LoL) I have 2 sisters and 1 brother. I like cat but I don't like frog. (Tetiba lah kan) I'm a Turkish student. Turkey is enjoyable and easy lesson. Thank you!

Haaa gigih menaip guna virtual keyboard haha. While writing this in turkey class, "hey, what if i share this one in the blog?" Bole jadi kenangan if kertas kerja Turki dah disimpan dalam kotak-motak nanti. So takyah la susah payah nak mengumbah(mencari bagai nak rak) kotak satu persatu.

Sangatlah taraf kanak-kanak bahasa Turki aku ni hahaha. Even budak tadika turki pun lebih hebat dari ini. Dulu time amik bahasa Thai, ada jugak nak tulis macam ni. Tapi amik masa lagi lama la sebab nak combine huruf konsonan ngan vowel. Tapi senang sebab Thai direct translate je. Ada la jugak few words yang kena terbalik kan tapi setakat yang aku belajar level 1 tu sikit je la. Seronok jugak kalau dapat sambung level 2 or 3. Turki pun sama. Wallahua'lam. Masih dalam perancangan.


Btw, I don't use google translate yaaa haha.

Güle - güle!
( Bye bye!) bukan gula-gula 20 posen tu tau haha


Post a Comment