Skip to main content

Welcoming Iskandar


Olla.

Seprais! Seprais!

Kan aku cakap along due lagi seminggu kan. Guess what?

Aku baru cakap semalam, harini dah keluar si baby tu hehe


Tak sangka, aku bangun pagi je..tau-tau along dah chow pegi hospital. Eh?

Cepat kan. Awal seminggu.

Welcome Iskandar :)

kredit to abbi dia...


Nama saya bushu Nina yang comel. Eh baby muntah2 pulak ye...hehehe.

Berat 3.1 kg.

Herm, lama tak tengok newborn.. rasa macam takjub tengok newborn. Kelembutan kulitnya...kepala yang masih lembut..baby...so fragile..tak berani sangat nak dukung. Tunggu dia berat sikit dulu, baru bushu dukung taw hehe. Boleh je sebenarnya hehe.

Along pun kali ni after giving birth, she's talk to us. Like before, she's tired and sleep. Look like she already used to it. Of course..it's the third time. Now, sementara along berpantang...kids under my surveillance. Muahaha...jadi mak tiri kejap.

But....ada berita sedih harini. tapi takpe lah. Itu let me keep it. So personal lah. Hope u guys don't mind..aite?

Iskandar, at last...anda keluar..kami sungguh la teruja dengan kehadiran kamu. Ibu dan bushu can't imagine how ur face taw haha. Disebabkan anda newborn, so tadi all baby looks kinda same. Saiz korang je berbeza-beza hehe. Tunggulah bosar sikit yoo....

Family pak anjang pun datang tadi. Thanks for coming :)

Oh ya... 6-6-2012 

macam 6+6=12. mesti senang ingat. Ape lah bushu ni kan...main kira2 pulak kat sini hehe.

Kakak said, " Now, I got two brothers!...is this a trick?" o.0 sabo je lah budak ni.

Ini bukan main2, ini betul2..agak nak terlentang bila dengar komen dia tadi.

:)

Comments

wah ninaa..kita dapat anak anak sedara lagi..yeyei..nama iskandar ke? macam pendekar gittu..hehe

erk, betul ke kakak ckp mcm tu..?? haha..saba je la kakak sorang ni..
ciksengeh :D said…
baby comellll !
Kak jie : yeayea...kite dpt anak buah lg hehe. yep,iskandar...

kakak tu mmg... hahaha -.-"

ciksengeh : tgk la makcik die :P

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…