Skip to main content

AdaMu


Assalammualaikum!


Nak tau tak? Dah tiga kali..aku taip panjang-panjang..pastu Ctrl A+Backspace =.= punye lah aku fikir sensitiviti orang sekeliling sebelum mengeposnya. Kalau aku terlalu memikirkannya..tah bila masa pulok nak mengepos..kepala dah makin senget..mata dah kuyu..

Takpe lah..anggap la merapunya aku malam ni sebagai melepaskan kerinduan untuk berceloteh dengan korang...tak tau lah kalau sekarang ni musim sakit atau pun environment first year budak-budak U..mula-mula tu aku batuk..sebab minum water cooler..aku baru tau tekak tak tahan..manja jugak tekak i ni..nak wat camano kan..pastu suara hilang entah kemana...nak telan air liur pun sakit tau..then, ade lah satu ketika tuu memang demam dibuatnya..sekarang alhamdulilaah terkawal la akitiviti batuk-membatuk ni.

Caner pulak U korang? Best?hehe

Huhu...can't type more. my headphone dah mencecah kat bahu belah kanan while typing..ngantuk dan berat kepala. Herm.. I just want to say,

GOOD NIGHT ! ^^

Jangan lupa basuh kaki sebelum tidur..solat isyak dulu..pastu kibas-kibas katil..baca ayat kusi.surah 3 kul, doa tidur..tak hafal? my niece pun dah hafal k..rajin2 lah nak hafal doa yang cukup simple tu keke..

Nah , aku rekomen lagu Najwa latif-AdaMu. Nice lyric there..untuk yang rasa terbuai-buai bila denganr nasyid tu..dengar la lagu ni..


Merenung ke luar jendela
Melihat kebesaranNya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniaNya di dunia
Kau berikan ku kekuatan
Untuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan
Kerna Kau yang satu
Yang setia bersamaku
Di kala ku jatuh ku bangkit kerna Mu
Ku tahu ku adaMu di sisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu
Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu


Dah la lirik dan lagu tu semua buat sendiri. She's really talented. Go Adek Najwa! amboi. saje nak tunjuk diri lagi tua la kononnya. Apapun Im 19 teen. Lagi few months, I will enter 20 o.0. Can u believe that? coz i don't haha..Okay...zzz...aku...zzz...tidur...zzz...dulu....-.- Zzzz

Comments

AMIRA azlinda said…
chan aku pon dpt sindrom cam kau. batuk-membatuk hihihi

hahah mon..ko pun..
*high five! ^-^

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…