Skip to main content

Majlis Tunas Putra UPM


Assalammualaikum :)


Holla warga UPM!

Best lah korang! Idea kreatif and gempak-gempak semua. Seriously! tak tipu.

Tahniah to Kolej 15 & 12 For Winning Keceriaan! hehehe.. korang memang ceria2 belaka :)

Walaupun sedikit simple dari yang saya expect but overall not bad! You guys work hard kan ;)

Love K-15 <3>
Also congrats to Kolej Muhammad Rashid &  13 for the first place! Banyak gila korang menang k..and also to Kolej Pendeta Zaaba & 5 ..daebak~

Tapi..

In my opinion, aku suka part drama Tanggang..even a bit serious but..drama dia memang menusuk kalbu lah..because involving mother, right..and paling aku rasa macam ...pergh..part hantu tu..sumpah pelakon dia berbakat gila okay! seram sejuk aku dengar dia mengilai and tengok lenggok dia berjalan..sumpah menakutkan! hahahahaha..Aku rasa kalau ada pelakon terbaik..just give it to her... I mean jalan cerita dia pun okay lah...memang betul..shaytan tu kerja dia menyesatkan kita seperti cerita Tanggang tu. Aku ingat gabungan kolej ni yang menang sebab watak yang scary tu hehehe...takpe lah..I still like it because I love horror movie wakakaka...sad part is I don't remember which college handle this drama haha..

Oh...lupa nak habaq..

MTP stand for Majlis Tunas Putra.

Pertandingan antara kolej student intake 2012/2013.. Tema untuk malam ini adalah Cerita Rakyat. Kolej aku dapat Batu Belah Bertangkup..Tariannya adalah boria.. good to see baju boria sekarang dah improvised..lawo-lawo belaka..siyes..gemerlipan bagai..

ANUGERAH MALAM TUNAS PUTRA UPM 2012/2013 (repost)

1. Anugerah Keceriaan - K12 & K15
2. Anugerah Publisiti - KC & K6
3. Anugerah Muzik - KMR & K13
4. Anugerah Tarian - K17
5. Anugerah Lakonan - K5 & KPZ
6. Anugerah Vokal - K2 & KTP
7. Anugerah Teknikal - KMR & K13
8. Anugerah Kreativiti - KMR & K13
9. Anugerah Pengarah - K5 & KPZ
10. Tempat Ke-3 - K5 & KPZ
11. Naib Johan - K17
12. Johan - KMR & K13

Tahniah kepada kolej-kolej yang mendapat anugerah. Kolej yang tidak berjaya jangan putus asa. Jangan bersedih. Apa pun bak kata admin "kerana kita satu keluarga" :)

credit to Suhazli Muhamad from group Intake 2012/2013 Uni.Putra.Malaysia =)

So..itulah anugerahnya..

Antara tema yang dipertandingkan :

-Bawang putih bawang merah
-Luncai dan labu-labunya
-Batu belah bertangkup
-Pak pandir
-Tanggang
-Mat jenin (aku suka lakonan dan skrip dia gak)
-Puteri Hang Li Po (comel betul puterinya)
-Sang kelembai (kelembai ni..aku tak ingat citer asal dia mcm mana..huhu)

Tu je kot...anything else?..sory if i miss out any k.. Papepun korang memang daeeebaaakk~~~ hehehe

Kepada yang tak menang...jangan sidey2 k..just pertandingan tuk merapatkan hubungan sesama UPMians..sometimes teringat pulak time orientasi bila berkumpul ramai-ramai tadi.. :')

And...tadi penuh gila..macam biasa..tempat kolej 15 ada yang take over..so aku pun terpaksa lah naik atas. Panas? takyah citer..tapi view dia memang puas lah sebab nampak semua kan..tapi penat la gak berdiri 2 jam..worth it la dengan persembahan mantap korang semua...paling tak tahan..spotlight banyak kali menyuluh tempat aku ngan kengkawan berdiri. Sabo jelah. Lepas ni kena check power mata hahahaha..over lak kekeke

Okay. Got to go now.. Esok ada program 'Starting school'..One whole day..from 8am to 5pm.. gosh..Weekend is over already. Btw, tonight vey enjoy lah wei hehe

GOOD NIGHT! SELAMAT MALAM! ^____^)/

toodles~


Comments

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…