Saturday, September 22, 2012

Ladang 2 again


Assalammualaikum~


As u guys know, aku kan budak pertanian kos Horticulture.. I will keep mentioning this to spread this course so some of us familiar with Horticulture.

What is Horticulture?

Anon : Haa? ape ape? cane nk sebut? hot hot ape?
Me : Horti-culture =D

Anon : herm..apa tu? buat ape?
Me : Erm, lebih kurang tanaman bunga hiasan, macam nursery pokok bunga kat tepi jalan tu tapi bole jugak ke bidang landskap ..

Horti comes from the Latin hortus "garden"[2] and cultūra "cultivation", from cultus, - copy from Wikipedia hehe.

Memandangkan aku masih first sem ..so tak tau nak kongsi apa lagi..hehe

Btw, ni gambar aku pergi Ladang 2 kat Upm. Kan aku ada citer kan yang sesat tu XD 

Hoi hoi ya hoi..Jauh lagi ka mau sampai


Okey, setelah hampir 15 minit hilang arah haha. Jumpa jua!



Geng Horts sempat bergambar hehe


Sempat bergambar di pokok jagung yang tinggi gila neh

Sempak melantak nasi lemak kat belakang tu haha.

Thanks to Ecah haha. Masa kami dah nak sampai ke ladang tu...masa tengah jalan kaki..aku pusing la belakang..aku tengok ecah takde..Ecah yang pakai baju biru belakang aku tu dalam gambar tu. Aku pun, "eh ecah mane??" sebab dah nak sampai boleh pulak dia menghilang..last last rupa-rupanya dia pegi pinjam basikal makcik tukang kebun tuu pegi cafe nak beli nasi lemak. Ya Allah sumpah tak expect langsung dia akan buat sampai tahap tu! Seriously...hilarious..tapi thanks to her...we all fulled that morning after tiring looking for this 'ladang 2'. She really nice...Nice to be friend with u ecah! seronok lah jadi gila-gila ngan ko hikhik.

Projek Marigold dan Roselle from Group 3 :D

Okay....Balik!!hehe

Oh ye...An umbrella is very very important to bring anywhere you go in the campus. Seperti di atas...hujan tetiba. It can be rain or very unlogical hot haha. ayat baru kihkih.  Even guys at the back there bawak payung oh. Suprised me hehe. Kalau malu sangat pon kan kaum adam oi..bawak topi. Cover your head at least. Ladies had hijab so our head is protected automatically hehe. Aku ada beli satu payung warna coklat , RM 10..murah? yes..but very low quality haha..baru pakai sekali dua kali camtu dah terangkat besi dia! u know what i mean right..the besi thingy at the umbrella. I thought rm10 is the regular price of an umbrella but i gues..is not. Need to buy another umbrella..aigoo..

Haha..so there my 'Ladang' stories.. As usual, click the picture for more satisfying size and quality. Almost all pictures were  taken by Galaxy Note if u guys wondering..Not mine..My friend punya lah. I tumpang je hikhik.

Annyeong~ ^^

Post a Comment