Skip to main content

Hort Gathering 1.0


Event Hort Gathering 1.0
11/12/2014



Semua yang terlibat! Tahniah dari kerjasama anda terutamanya ajk yang bertungkus lumus menjayakan program ini! (Cliche kan ayat aku haha) Terima kasih sudi hadir pada hari cuti umum. Terima kasih sekali lagi. Kami sangat menghargai pengorbanan anda 


Tahun 1


Tahun 2. 


Tahun 3 (My Batch! ^_^)


Tahun 4


Custom made sunflower tuuuu



Ehem ehem (clearing throat) 

Pertama kali, kami nak mintak maaf kalau ada kekurangan disana dan sini. Event ini dihandle oleh orang yang yang kurang berpengalaman, jujur cakap hehe. Termasuklah saya yang join event setakat satu dua je. 

Tang aktiviti tu tuju tin memang partly our fault sebab tak buat preparation yang betul-betul. Mintak maaf dari pihak ajk kami. But, heyy terima kasih jugak sebab masih sporting join haha. Cepat betul dapat pemenang kan. Saya pun tak sangka game itu akan jadi sangat simple. Some rules yang maybe kiteorang terlepas pandang haha. Tapi takpelah. Let bygones be bygones. 

Actually, event ni lebih kepada hanya untuk kenal sesama batch. Lebih kepada suai kenal. We can take this as an initiative to make even a bigger event than this. At least, bila dah kenal muka masing2, nanti boleh la tegur2 di luar. Say hi hi bye bye haha. Dan juga untuk juniors, korang boleh la tanya dengan lebih lanjut tentang courses tu kena buat apa, ada ladang ke tak and so on, lecturers mana yang sempoi, seronok, baik dan "murah hati" and electives apa yang korang boleh handle, yang tak susah dan kena dengan minat korang dan final year project nanti, tajuk dan lecturer yang mana ok dan tak okay, boleh tanya semua tu dengan seniors ni semua. Kalau seniors korang ni semua baik hati la nak share hahahaha. Okay, gurau je. Mereka semua baik2 belaka. Itu tujuan sebenarnya. Aktiviti semua ni hanya selingan just to have gun. Oh my. That typo. To have fun, I mean haha.

To me, this is a  success event! Alhamdulillah.
Dah, next gathering korang pulak handle.
Kitaorang nak datang je agaga

p.s: Aku rasa BBQ kali ni memang thorbaek. Ayam dia yang lembut dan sauce dia yang perfect. Perfecto. *Nora bagi empat bintang!!!* Tahniah kepada ajk bbq for ur hardwork throughout the event*claps* 



yang belakang tu nak jugak kan haha. 






Sesi bbq baru bermula




yep, senamrobik. sakitnya tuh disini haha. cer youtube lagu tuh haha


"sakitnya tuh disini"


hiyaah hiyaah



Game 'kenali diriku'


Sedikit talk dari abang seniors dari batch yang dah graduate. Dia ada blog. Ada dalam my bloglist di column tepi. 'Travelog Hort'. Terima kasih sudi meluangkan masa untuk adik2 ini heee


Game super spontan


Bangunan belakang tu lah astaka orkid yang kami guna untuk event ini.




sempat selfie yee



me too. idk what they're doing haha. me-mohawk-kan rambut?




Official baju printed and handled by me and my bro. Nak tempah baju? Just ask me heee.
Smart gambar ni. Nampak tulisan belakang tu kan. 


Eh. Akak2 pun nak selpie jugakkk



Hah. Sesi karaoke selepas tamat  event haha.

- Sekian - 


Pics not entirely by me. 





Comments

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…