Skip to main content

Shout out!





A big shout out to one of my true blog readers,

ShaSha KhaLit 

For at the time like I felt no one is reading this blog and I'm thinking of shutting down this blog, she's the one that inspired me to keep going and write more. Thanks shaaa..memang aku buat blog ni untuk kau sorang je baca hahahaha. Gurau2. Seriously, thanks sha. I will keep writing...sampai ada entry pasal kau kahwin, beranak sume hahaha. 

And if ada jugak yang sudi baca blog yang 'krik krik krik' ini, terima kasih banyak-banyak. Sesungguhnya saya nak share apa yang saya dapat dalam kehidupan seharian tapi tak tertulis pulak. Thesis sendiri pun tak bergerak leuls. Jadi dari situ timbul rasa serba-salah hehe. I will try to write something more beneficial for us for us to ponder upon and reflect on ourselves. 

speech dah macam menang award. 

No. Ni kes malam tadi borak dengan Shasha. I was like, "she read my blog?" I mean she knew what my latest update is haha. So, this post is my way to appreciate my friend. This is nothing but it means a lot to me.

Sha, be strong. Don't afraid if u r alone. Allah always by our side. We're not alone. Let them be. Handle them to Allah and let He solve it. Buang masa dan sakit jiwa melayan orang macam tu. Ignore and sabar is the way. Message aku papehal k. 

Ok, itu aje pagi ini. Assalam~ ^^



Comments

Shasha Khalit said…
hahahhahahaha.. giler la budak kecik ni.. over noks.. yes i will absolutely be your fav reader ok.. thank you utk kesengalan kite malam tadi jugak.. keep writting.. kot2 selain aku ade je jodoh kau tengah bace.. lol

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…