Skip to main content

Celebrating birthday at Dataran Putra


Salam!

Malam sabtu haritu, sempat la aku melarikan diri sekejap dari dunia kampus ku. Bersuka ria seolah-olah bukan budak yang sedang berstudy week muahaha. Berlari menuju ke Dataran putra di Putrajaya. Alaa yang masjid pink besar tu. Pergi sana sebab nak celebrate secara kecil-kecilan besday kakak dan si baby qarnayn. Si kakak yang ke-5 tahun dan si baby yang ke-setahun haha. Comel kek nya siap ada gambar muka hello kitty kat tengah. Nanti busu pun nak camtu lah hahaha. Taraf tadika dah anak busu sorang ni hikhik. Dia sangat rajin siapkan homework dia. Baguih! macam busu tadika dulu2..tapi bila masuk sekolah rendah...slow down sikit progress homework tuh HAHA Si baby, bila nak berjalan? mesti comel gilos!hohoho bulat tebula bulatnyeeeeee :3

Lepas tu, kiteorang hang out kat tengah2 dataran tu. Fascinate tengok belon buih yang besar2 (Giant bubbles) tu. Last-last kiteorang pun try jugak. Seronok2. We let kakak and fateh main and explore ways to make buih tu membentuk. Ofkos lah, makcik pakcik pun try dengan galak sekali. Ummi abbi pun tak tinggal okay! Eh, atuk pun. Uwan je maintain cool hakhak.

Perasaan paling tenang adalah ketika berada di masjid. How to describe that feeling eh? Sangat tenang. :)

 Dan first time sebenarnya aku masjid pink tu. Setelah 10 tahun adakalnya aku berulang-alik pergi Putrajaya, ini la first time masuk masjid pink tu haha. Kind fascinate by their structures. Aku pernah baca yang masjid ini hanyalah untuk dilawati je. Tak pun. Ada je orang azan, solat jemaah kat situ. Herm.. Waktu maghrib kat situ sangat2 cantik. Subhanallah. Langit oren tu..aaah...ruginya tak amik gambar. Phone ku dimonopoli si anak buahku yang no 2, Fateh haha. He's very into game. Sangatlah kelakian boy sorang ni. Dengan ben 10, spiderman nya..hahaha lucu bila teringat balik aksi2 malam tu.

Dulu kalau pergi dataran tu, completely kosong. Just tempat melepak family and dulu ada zaman kete control. Ya, abang aku ada. Dia tu apa je takde kalau trend zaman dia. Skateboard? ada..playstation?ada.. U name it haha. Adik dia? krik krik krik. Tumpang playstation dia. Itu pun bagi aku dah ok. Aku main basikal je ke sana ke mari haha. Zaman abang aku untuk peringkat umur aku time tu mana ada trend sangat.
Barbie? huahuahua. itu aku ada. Now dah diperturunkan ke si kakak. Tak tahan siap ada Ken lagi tau. XD

Tu lahh kalau sekarang..meriah gila dataran tu wa cakap sama lu.. siap ada uptown ke downtown..which is aku tak tau beza dua mende tu. Macam2 aktiviti ada..roller blade pun ada. Sayang aku belum reti main haha. (Aku nak reti main suatu hari nanti HAHA) Sangat appropriate untuk family and friend activites. Sambil main2 giant bubbles tu boleh la korang tangkap2 gambar...jadi dp untuk fb :p

Alrite. Aku berenti disini dulu. Sekian~ ^_^

Maafkan salah silap kataku~

Comments

AMIRA azlinda said…
Giant bubble best hihi

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…