Skip to main content

One Direction / Satu Arah


Assalammualaikum ^^

Erm, apa mau dikatakan? Saya Jatuh Cinta dengan One Direction! *tetiba. adakah saya dikira Directioners? kekeke. Count me in gang! :> Bias saya : ofkos Zayn MaLik and NiAll and HarrY's VoiCe. Kenapa suara Harry je? sebab Harry angah dah cop haha. Jadi suka suara aje.

Mula-mula tu macam tak kisah sangat bila lagu One Direction keluar kat radio. Buat dek je and nyanyi gitu-gitu je. Bole LuPa LiRik YeaYeah! (macam jangan lupa lirik pulak hehe) Lately, masa abah admit Hospital KL, aku duk lak sementara kat rumah sewa angah sebab dia keje kl. Every morning dia akan drop aku kat sepital, jadi bukak radio, mesti wajib punya lah lagu One Direction akan keluar.

One day tu..aku teliti lah lirik 'One Thing'. Tertarik dengan lirik dia sebab jiwa remaja gitu huahuahua. I kan remaja lagi *tangan di bahu mata ke atas. Lepas tu, angah tunjuk plak 'facts about one direction'. Funny and cute especially si Niall yang kuat makan. Dia nak awek yang sama kuat makan macam dia gak haha. Then, terharu la sebab diorang cari awek thru fans sendiri okay. Humble woh. *adakah ini bermakna I ada chance? *sila lempang muka sendiri. Angah mesti cakap, " ko nak kawen dengan orang yang belum sunat tu dek?" Dush, torkono den. Awalnya orang yang dimaksudkan time tu adalah Yoseob. Haiya..takde la sampai nak kawen wahai angah ku sayang oi. Minat je. I ada ciri-ciri Ideal husband tawww...haha

Ohh..i know i'm bit late right. Hek eleh baru nak jadi fan sharina ni haha. Malas nak fan girling kan sebab tengok ramai sangat peminat dia tapi alang-alang dah terjebak tu.. just enjoy the music :)

Idop Satu Arah! hehe


Hahaha comel..


Comments

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…