Wednesday, October 31, 2012

Nasyid saya


Assalammualaikum!

Good Night awak..

Nasyid?

Herm..korang suka dengar nasyid?

In my opinion, nasyid can go far. Certain lagu nasyid yang tak jemu-jemu dengar, evergreen lah kiranya. Lagipun, suara diorang sedap-sedap. Bila hati berkecamuk semacam, hati rasa tenang bila dengar lagu nasyid. Nasyid takde la ngantuk mana pun kalau korang pandai memilih rentak nasyid yang kena dengan jiwa korang. Kalau nasyid yang flat je melodinya, saya tak salahkan awak2 semua la kalau rasa mamai je hehe tapi certain nasyid very da boom.

So..these are one of my favorite nasyid in my playlist ;


  • Hijjaz - permaisuri hatiku
  • Hafiz hamidun - cerita hati
  • In Team - kasih kekasih
  • In Team - nur kasih
  • In Team - tanpaMu
  • UNIC - jalinan
  • Fareast - Menanti barzah
  • Dehearty - permata yang dicari
  • Sami yusuf - healing
  • In Team - Setanggi syurga
  • Shukran Allah
  • UNIC - insan bernama kekasih
  • Brothers - untukmu teman
  • Yasin - bak sutera di helai mawar
  • Nur one - dengan kuasaMu (currently obses with this song lol)
  • Brothers - satu perjuangan

Certain lagu nasyid ada kisah tersendiri macam mana aku boleh suka. Contohnya, lagu Hijjaz permaisuri hatiku ni..along suruh dengar, time tu along belom kawen rasanya. Abang ipar aku dedicated lagu ni untuk dia. Omg, so sweet ~ First time dengar pun rasa macam dah jatuh cinta dengan lagu ni. To me, the lyrics so romantic hehe.

Fareast - Menanti barzah ni rasanya sejak kecik kita membesar dengan lagu ni. Jadi mustahil untuk kita tak tau kan..Aku start cari dan dengar balik lagu ni masa kat kmph. Time kat matrik, ada la festival islamik. Jadi, pertandingan nasyid semestinya ada. Ada la persembahan nasyid lagu ni kan. At that time, why not kita dengar balik kan? so..save lah in my playlist hehe.

Kebanyakan lagu nasyid yang aku dengar adalah rekomen dari kengkawan  lah..kalau diorang cakap best..memang best lah lagu diorang bagi..haha. So, takyah susah2 cari hehe.


Post a Comment