Skip to main content

I'm from Sepang

Assalammualaikum

Dan aloha ~[^_^]~

Sedar tak sedar..aku hanya ada dua bulan je lagi. Aiyoh. Ayat macam dapat penyakit kronik je haha. Ekceli apa maksud aku tu..aku dah tak lama study kat sini, only left two months before our final exam.

Sometimes I feel happy when thinking bout it. But..the bottom of my heart said that "aniejo..ingeon aniya..( haaa..amek kaw. Konon reti cakap korea la tu) sedih sebenarnya. Lepas ni maybe dah tak jumpa lagi kengkawan kat sini. Diorang bukannya duk dekat-dekat. Even Pahang pun jauh. Almaklumlah aku sorang je pon tersesat Sepang kat sini. Eh over lak mention Sepang bukannya Selangor.

Kenapa Sepang? Ianya sebab bila aku cakap aku berasal dari Sepang. Muka mereka macam 'waaahh' hurm..is 'takjub' the perfect word to describe it? Whatever. The first thing across their mind is F1and KLIA. It made me proud to stay around those things. Walaupun bukannya ada apa sangat. Masuk tempat F1 tuk tengok race tu pun baru sekali dalam seumur hidup. Itu pun rombongan sekolah. Kalau dok, memang tak jejak la kaki aku kat situ. Klia memang boleh dikatakan kerap pergi sebab menghantar orang pergi dan pulang. Rumah je dekat dengan klia tapi belum lagi merasa naik kapal terbang hahaha. InsyaAllah aku harap ada rezeki tang situ naaa... Most of my friends will said, "oohh...kau la yang lumba dengan michael schumacer tuuuuu...." -.-' eh bebudak ni. Aku pun ye kan je la, "ha'ah aku la tu." haha sabor je la. Btw, betul ke eja 'shumaker' ke 'shoemaker'?haha sungguh ku tak amek taww.

Apart from that, i'll be missing my daily routines here. Every morning, wake up and we will see our roommate's face. Every morning. Rindu. Lepas ni takde dah bangun pagi je hadap muka deme. Kejut antara satu sama lain for Subuh and classes. Petang2 tu jalan-jalan amik angin kat tasik ataupun duk tengok mamat-mamat kmph main bola :p tengok dari jauh okay. alang-alang blok dengan padang. nak turun main segan sebab dimonopoli oleh kaum adam tuh. Turun cafe sesama. Kenangan di bulan Ramadhan, special Ramadhan with you guys ^^. Knowing sleep habits each one of us. Aigoo..embarassing lol. Let's not to talk about it in here haha. Eat tomyam maggi together(our favourite) sambil tu borak-borak. Basuh bekas tupperware sesama haaha. Teasing each other everyday and share our problems together. All that we go through is once in a lifetime experienced. Kita takkan dapat dah duk sebilik and go through Ramadhan together again. Right? Aku bersyukur sangat dapat rumet macam korang untuk aku yang takde pengalaman duduk asrama ni hahaha. U see. Can you see the importance of our roommates? They are the first thing that made me feel happy to stay here and those early days where others will cried missed their families. I was totally okay and rarely homesick. My advices here is that kalau korang dah dapat rumet yang sporting tahap gaban tu, join lah sekali. Tak paham kenapa kena jadi kera sumbang dalam bilik sendiri. Kalau takut masa belajar terganggu sebab seronok sangat berborak, leave them nicely and go study.

Ok geng? Bertegur sapa sikit. Unless la rumet tu memang perangai tak bole bela dan tarak-guna-punya-olang. Maybe dia tak hormat korang, ignore je. Just see how long they will survived with that attitude. Ehem ehem emo pulak sharina ni haha.

Phew. I want to continue. I want to tell you guys about KMPh. Later on k?

Kbye.annyeonghigaseyo~

B-)





p/s: gambor getting ready for malam festival estetika islam.

Comments

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…