Skip to main content

Cny event

Chinese new year event.


diorang berarak dr blok ke blok. gendang dia bapak mak eh kuat gilo. sampai dalam bilik pun dongar. kagum sebab diorang kreatif. diorang berarak, tandanya pameran petang tu dah dibuka.



dulu time kecik-kecik, aku suka main game ni kat playstation (hek eleh dalam kompite pun ada) haha. tapi rasa best bila main kat tv,besau sikit. nampak sikit mana yang sama. rasa cam best lak tengok live benda ni haha. kepala automatik terbayang cursor gerak2 cari corak sama hahaha.


memperkenalkan dua ekor binatang peliharaan saya yg tinggal bulu dan kepala je. i wish they play this thing tapi tak. just untuk pameran je. maybe susah kan nak main benda ni. kat nilai 3 rasanya..dulu ada diorang main ni. best. aku suka tengok mata naga ni terkelip-kelip sebab comel. then, berbulu lak tu. rasa nak peluk tapi takde maknanya la. kang peluk ngan orang2 kat dalam tu sekali pulak kang hahaha.


then petang tu adala gimik untuk majlis malam tu.


diabolo. yoyo's chinese ancient. dua-dua ni budak kuliah aku. tiba-tiba rasa bangga B-) go teh! go wong!







ni wushu. wah pergerakan yang tangkas. kira camera pun tak sempat nak capture wuuuu hehehe. ha..diorang ni budak kuliah aku punye kawan haha.

watch this closely....


he is about to hempuk batu atas kawan badan dia sambil kawan dia imbangkan badan guna kerusi di hujung kepala dan kaki. eh dah macam suara background citer ngeri kat tv axn je. hoi lama gila tak tgk axn nguuu

then...pakkk...eh ..kebabom...


tadaa..pecah batu tu menjadi dua. i wonder how they practice. sama ada diorang memang dah biasa buat ni time sekolah dulu or diorang budak2 biasa yang try to do some unusual things in here. apapun, 2 months practice tu worth it. majlis malam tu berjalan dengan lancar dan gempak gila. lagi time diorang main gendang 24 musim sambil usyar mamat chinese yg hensem gila muahahaha. :p


gong xi gong xi..fa cai!


the tree of wishes. lawok gila baca diorang punye wishes. ada yang "saya harap dapat kahwin awal" , " i hate you!!!" , "saya sayang...." dia sebut mak bapak adik beradik yang ramai..ngan sedara2 sekali. adeh. sabajelakan.


ang pau angry bird. cute. ^_^


kolam jodoh, perhaps. zaman dulu..a girl write her name or something bout herself on a orange. then, throw it into the river and let it flow..then, a guy pick the oranges from the river and it's consider as your life partner. lucu. zaman sekarang punye trend diorang tulis email je kat atas buah oren tu haha. aku buat muahaha. for fun je okeh. sayang tulis pakai pen je, memang hilang la. nape tak bagi marker sharpie?haha apa yang aku tulis? biarlah rahsia.......... kekeke

Later that night...the event..



before started...


we wif roommates, naseeha. sorang lagi tak dapat ikut,miewa. cian die, manyak keje katanya. it's okay..better dari tak siap keje kan..


got this clip? gyeoweo!!!! ^_^ i know memang la bole beli sendiri tapi aku ni bukannya jenis membeli benda cute gini hehe.


kan ada tradisi diorang sejenis kuih yang dalam dia ada kertas kecik tulis kata-kata semangat kan. tak ingat pulak namanya tapi kali ni diorang bagi sampul surat and this is what i get..' Happiness is always by your side :)' ceh. sesuka hati tambah smiley haha.

then that night start la majlis. drama pun kelakar gila. mamat chinese tu pun banyak berlakon ngeeeeee :D

hehe. ekceli ada satu gambar lagi. nak tunjuk kat korang ke? takpe lah. i keep it to myself hehehehe :p gambar aku dengan dot dot dot...lalalalalalalalalalalalalala~

kbyeannyeong! ^_^

Comments

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…