Skip to main content

Imam Muda Hassan

Phew. Demam imam muda hassan di KMPh.

13-2-2012

Tarikh imam muda hassan datang kmph. ofkos aku tak melepaskan peluang. Sempena festival estetika minggu tu, kolej jemput dia untuk bagi ceramah budaya couple dalam kalangan remaja. tak nak bagi remaja sambut valentine day keesokan harinya.

Beberapa hari sebelum dia datang, poster dia kat mana-mana. muka dia tersenyum manis dalam poster tu telah menarik hati orang ramai. everybody is looking forward to the event including me. just thinking that someone who has big name came into our college. memang tak senang duduk dibuatnya.

That night, the event started. aku, nas, mira, dan sha sampai 15 minit awal. itu pun seat dah hampir penuh. imagine la kalau kami datang lambat dari tu.alhamdulillah. agak dekat jugakla seat kami untuk tatap muka im hassan:p .suasana cari seat agak hiruk pikuk dengan ajk yang berlari ke sana ke sini carikan seat.

Saat im hassan masuk je dewan budak perempuan yang duduk di barisan depan-depan aku berdiri sebab nak tengok im hassan. punyalah semangat. dari jauh aku tengok dia berjalan masuk dengan jubah hitamnya, berkopiah putih dengan muka yang berseri-seri. aiyoh comel oh :]

ceramah dia kelakar dan banyak input. antaranya dia cakap, haram bagi seorang lelaki bercouple kalau tiada niat untuk bernikah dengannya. do you hear that boys? girls pun
samaaaa. pastu, dia cerita sahabat nabi yang tak famous nama julaibib. entah la aku suka cerita tu. ianya menggambarkan sifat Rasulullah yang sangat baik dengan semua sahabatnya tak kira siapa dan menunjukkan betapa caringnya Rasulullah ni. aku terharu dengan sifat Rasulullah. subhanallah. mesti nak tau pasal apa kan. haaaa...gini ceritanya. pe kata korang cari artikel dalam fesbuk im hassan hehe. kat situ lagi detail berbanding apa yang aky ingat. cara penulisannya pun lebih menarik.

sadly, dia akan kawen pada hari jumaat tu. dia cakap, "kenapa audien belah ni (which is side aku) muka sedih je ni?" hahaha mula dia perasan kejap lepas tu. oh ustaz awak sangat comel tau tak. mira pun angau je sejak beberapa hari ni hehehehe :p

selain dengar dia ceramah..dapat dengar suara dia merdu. orang yang pandai tarannum mesti sedap menyanyi kan. dia nyanyi lagu permaidani aris ariwatan. ramai jugak yang terbuai walaupun dia nyanyi live without minus one. sedap lemak berkrim suara dia. ok puji lelebih pulak aku ni haha.

overall..aku pun lega gak sambutan hangat gila. dewan pun hampir penuh. nampakla pada awalnya ustaz agak gugup..pastu dah sempoi ngan kami. sukanyaaaa hehe. ustaz, rumet saya cakap ustaz comel time minum air hahaha. tengok..sampai mcm tu skali rumet aku ni..sabor je la.. btw thanks to imam muda hassan sebab sudi menjejakkan kaki ke matrik pahang ;)

nak tengok muka imam muda hassan?

pi gugel! hee alo majuk lak. ni gambonye :D




the view from my seat. very clear actually. dalam kamera nampak macam jauh gila kan. well mesti ada kena mengena dengan convex and concave lens ni. takpe nanti aku tanya budak modul 2. diorang major fizik. haha.

okbyeannyeong! ^_^V

Comments

miEwa biEwA said…
kuikuikui. dy da jadi husband orang la. huhu

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…