Skip to main content

Take Care!




Mungkin aku tak biasa. Mungkin family orang lain dah biasa tapi aku tak. Ini kali pertama salah sebuah anggota keluarga kami akan duduk jauh. Jauhnya perjalanan memakan 9 jam. Yap, family along pindah Kelantan. Jadi orang Kota Bharu dia. Risau tu memang la risau.(I even cry when Along tell me the news haha. She made me cry even I tried to hold back ma tears) Kami belum pernah berjarak sejauh ni untuk masa yang lama. Insyaallah. Mudah-mudahan baik2 aja (Allah kan ada :] ) Nina doakan yang terbaik okay (Always in my prayer)..Perkara yang melegakan aku adalah rumah mentua along dekat dengan rumah dia walaupun 1 jam perjalanan. Bagi aku, itu dah cukup dekat. Ok lah kan. It's their time pulak nak dekat dengan cucu-cucu mereka. Rancangan Allah kan, siapa tahu. Bukti Allah itu adil. InsyaAllah, ibu and bushu akan travel ke sana.Eh?, atuk dan uwan sekali haha. Maap mak abah hehe. Teringin gak nak jenjalan ke Kota Bharu. Belum lagi jejak ke tempat itu. Kuala Terengganu sudah. Kota Bharu, ibu negeri Kelantan, kan?hehe

Semalam kakak pun dah menjejakkan kaki ke alam persekolahan walaupun masih bertadika. I'm so proud of you. Get up early at 5am. Full of enthusiasm. I wonder...how am I when me in your age? Maybe we educate you about school much enough, always asking you to go to school hehe. At least, our effort motivate you. 5 tahun dah kakak saya ni. Dialah 'kakak' saya :p :

My kakak

In my family, panggil si kicik ni kakak, manakala..me? si besar yang dipanggil adek wakakaka *malunyeh :">

Anyway, good luck, kakak! Your days have started. Times to socialize with kids around your age. Not kids like your aunties lol. Balik sepang nanti boleh la kecek kelate dokk..hehe. I know you can do it. Have fun! Kindergarten memories are fun! I wonder where are my childhood friend at Selayang...are they still remember me? I have their pictures. But, of course..when you grew older, your face will become different, right? herm..  

Buat abam Pateh, sabar ye.. one day awak pegi sekolah jugak :)

Take care you guys :]

LoVe Mmmuaahhh..*flying kiss from Sepang lol

^_^

Comments

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…