Skip to main content

Thanks to Allah


Assalammualaikum... dah pegi MAHA? hehe tak habis-habis la kan aku nak promote MAHA yang dekat gila ngan Upm. Okay, nak berlagak la tu huahua. Ish, pegi je lahh korang haha. k, tanak paksa dah haha.

Aku cuma sekarang ni rasa lega teramat sangat sebab slide show untuk presentation nursery visit disambut baik oleh kengkawan. Dari segi lecturer tu aku tak tau la haha tapi Dr. tunjuk minat jugakla terhadap slide kami tadi. Berbaloi~  Herm, mungkin Allah nak tunjuk yang 'Hard work pays~' ..ekceli, banyak dah contohnya..macam-macam Allah yang nak tunjuk melalui pengalaman kita. Terima Kasih Ya Allah, segala puji-pujian bagi-Mu =)

Bukan setakat usaha aku je, usaha kengkawan satu group jugak yang bekerjasama dalam menjayakan misi ni. Eh jap? menjayakan? berjaya lah sangat~ sebab report masih perlu dihantar dan aku ada lebih kurang 10 report untuk disiapkan. Jom hentak kepala kat dinding -.- tapi aku sangat menghargai usaha korang..thanks guys ^^ Special thanks to Ecah yang begitu bersemangat dalam membentangkan slide tadi. Dah la, aku siap subuh pagi presentation tuuu haha. Ecah memang jadi bidan terjun je membentangkan apa-apa yang patut sebab itulah first time dia baca slide present kami. Itulah gunanya focus in while learning sebab masa nursery visit tu..aku tengok dia khusyuk dengar owner nursery tu bercakap. So, she used of what she heard that day without revising any slide haha. Aku pun tawakal je la...kami lah mangsa keadaan oleh masa.

Apapun, harini aku bersyukur sangat dengan Allah...Alhamdulillah~

^^,

p/s : jangan nak lega sangatlah. report tak siap lagi =.=" *baiikkkkkkk

Comments

'Alimah said…
it's great that things are working out for you! bila cuti eh?
ShaRina NiNa said…

alimah!!! lama gila tk dgr citer..
cuti bulan satu nnti huhu..

alimah pe cer ek? :)

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…