Skip to main content

Bebelan di malam hari


Hah. Dah nak masuk Upm semula. Apa je yang aku post? Tarak haha. Blog ni macam bercuti ngan aku pulak. Oh tidak. Aku yang mencutikan blog ini. Tengok, asal depan laptop je aku macam blank nak taip blog. Sindrom penyakit apakah ini? Any doctor here? hehe.

Just want to membebel je kat sini. Takde isu pun hohoho. Jap, ada satu isu!

Isu : musim kahwin bulan September.

Last week, 30 h/b weeding cousinku, yana. Dia tua setahun je dari aku tau. Yep, she's married. Congrats again darling!Seronok dapat girl's day out dengan dia and other 2 cousins. Aku sorang je muda setahun keke. Enjoy betul haritu, pergi tengok wayang, bowling and shopping sikit 😍. Memang aktiviti girls sangat kan haha. 31h/b pulak wedding ex-akak usrah aku. Huwaaa ni lagi laa 😱. Tetiba je aku dapat invitation dari facebook. Disebabkan takde transport and memasing still penat dari took part in Yana's Wedding aku tak dapat pegi. I is sad. Aku pun masih terasa sikit lesu harini. Mungkin aku dah lama tak mengeluarkan peluh. Yela, asyik mengeram je dalam gua rumah aku ni hahaha. Minggu ni pulak 6/9 pegi side belah laki yana (nak pakai baju apa eh..hemmm) and at the same time we got other's two invitation. phew~

Me? Jangan ditanya. Still single lagi ye kawan-kawan 😬. Availalability is unknown. I let Allah handle it. When the time come, be prepared hahah. I can't even imagine it. Btw, my second sister is soon. InsyaAllah, doakan! Memandangkan dah nak masuk alam belajar ni aku masih memikirkan macam mana nak tolong preparation untuk dia. Harap2 la ada kesempatan untuk aku turun padang sekali despite my schedule here. Mungkin aku boleh angkut kengkawan upm sebagai tenaga kerja haha. Nak ke diorang? suka hati je aku ni hehe. Yang penting, aku nak tolong sikit2 as adik yang mithali kuikuikui.

Nak share sikit 📣
Current songs in my playlist:
1. lah ahmad - salam, teragung, Ya Allah (semua best2. Adore suara Lah ni dari dulu lagi)
2. all about the bass - megan trainor
3. Yuna - Lautan, Bicara (OST Lagenda Budak Setan 3)

Kalau lagu Korea...aku macam ketinggalan sikit. Masa preparation wedding Yana memang tak sempat nak check out apa-apa dan mood pun takde lagi. Lagu Bicara by Yuna tu kan seriously macam lagu dia masa album mula2 dulu. Lagu yang ada gloomy, sorrow feeling haha. Aku memang suka lagu jenis gitu yang hanya play with piano's note. Alright, it's late lah. Dah ngantuk pun ye. Cukuplah bebelan ku disitu Assalammualaikum! 😊


Comments

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…