Wednesday, September 3, 2014

Bebelan di malam hari


Hah. Dah nak masuk Upm semula. Apa je yang aku post? Tarak haha. Blog ni macam bercuti ngan aku pulak. Oh tidak. Aku yang mencutikan blog ini. Tengok, asal depan laptop je aku macam blank nak taip blog. Sindrom penyakit apakah ini? Any doctor here? hehe.

Just want to membebel je kat sini. Takde isu pun hohoho. Jap, ada satu isu!

Isu : musim kahwin bulan September.

Last week, 30 h/b weeding cousinku, yana. Dia tua setahun je dari aku tau. Yep, she's married. Congrats again darling!Seronok dapat girl's day out dengan dia and other 2 cousins. Aku sorang je muda setahun keke. Enjoy betul haritu, pergi tengok wayang, bowling and shopping sikit 😍. Memang aktiviti girls sangat kan haha. 31h/b pulak wedding ex-akak usrah aku. Huwaaa ni lagi laa 😱. Tetiba je aku dapat invitation dari facebook. Disebabkan takde transport and memasing still penat dari took part in Yana's Wedding aku tak dapat pegi. I is sad. Aku pun masih terasa sikit lesu harini. Mungkin aku dah lama tak mengeluarkan peluh. Yela, asyik mengeram je dalam gua rumah aku ni hahaha. Minggu ni pulak 6/9 pegi side belah laki yana (nak pakai baju apa eh..hemmm) and at the same time we got other's two invitation. phew~

Me? Jangan ditanya. Still single lagi ye kawan-kawan 😬. Availalability is unknown. I let Allah handle it. When the time come, be prepared hahah. I can't even imagine it. Btw, my second sister is soon. InsyaAllah, doakan! Memandangkan dah nak masuk alam belajar ni aku masih memikirkan macam mana nak tolong preparation untuk dia. Harap2 la ada kesempatan untuk aku turun padang sekali despite my schedule here. Mungkin aku boleh angkut kengkawan upm sebagai tenaga kerja haha. Nak ke diorang? suka hati je aku ni hehe. Yang penting, aku nak tolong sikit2 as adik yang mithali kuikuikui.

Nak share sikit 📣
Current songs in my playlist:
1. lah ahmad - salam, teragung, Ya Allah (semua best2. Adore suara Lah ni dari dulu lagi)
2. all about the bass - megan trainor
3. Yuna - Lautan, Bicara (OST Lagenda Budak Setan 3)

Kalau lagu Korea...aku macam ketinggalan sikit. Masa preparation wedding Yana memang tak sempat nak check out apa-apa dan mood pun takde lagi. Lagu Bicara by Yuna tu kan seriously macam lagu dia masa album mula2 dulu. Lagu yang ada gloomy, sorrow feeling haha. Aku memang suka lagu jenis gitu yang hanya play with piano's note. Alright, it's late lah. Dah ngantuk pun ye. Cukuplah bebelan ku disitu Assalammualaikum! 😊


Post a Comment