Skip to main content

Pros & Cons of Thursday


Semalam boleh dikatakan hari yang seimbang oleh aku.

Kenapa? Haaa..nak cito lah ni.

Seperti semua orang sedia maklum, semalam aku ada test jpj. (Bunyi macam aku umum kan satu malaysia je kan hahaha) Aku fail. Hehe.
Straight forward je aku cakap. Semalam agak frust jugak la sebab aku kena tunggu lagi 3 minggu nak repeat. Haihhh....takdaq rezeki. Nak wat cano.. Dah la aku fail kat bukit. Biasanya time praktis, aku okay je. Tapi semalam aku neves je lebih haha. Bila terlebih nervous, fokus hilang entah ke mana. Segala step aku lupa nak buat. Adess. Bila jpj suruh undur keta turun bukit, berkecai hati aku huhu. Rasa macam nak nangis. Seriously. Rasa macam nak pergi berlutut, tapi! Takpe! Control myself. It's my fault. Dari situ aku dah terbayang encik yang mengajar aku tu hahaha. Malunya..maaf pakcik! Alhamdulillah test jalan raya aku okay je. Kalau dua2 fail, memang aku rasa nak bakar je keta kat situ haha. Eh, bunyi dah macam psiko agaga. Nampaknya aku masih tak dapat nak tinggalkan ikmas tu haha. Guess, I'll meet u again ikmas. Wait for me eh haha. Adoyaii..I hope I can do better next time InsyaAllah :)

Kawan aku sorang ni nama dia Aimee. Kesian kat dia sebab salah orang lain dia fail. Tu lagi lah, heartbroken nye. Masa simpang 3, dia tengok motor tu jauh lagi tapi tetiba motor tu dah sebelah dia. Agaknya almost nak berlanggar dan jpj tu pun terkejut. Terus dia tak jadi teruskan. Motor tu pun tetiba pecut dah kenapa. Mentang2 orang tengah test, saja lah tu buat dajjal. Seriously. Banyak kes. Sabar je lah. Aimee, nampaknya kita jumpa lagi hikhik. Kita praktis lagi ye nanti. Next time we can do it! InsyaAllah. Encik yang mengajar kiteorang tu siap cakap, "nanti nak sewa kereta satu je..kat jalan raya biar Sharina bawak. Kalau nak parking biar Aimee yang buat" LoL XD

Okay, the good one is my result.
Bila aku cakap macam ni, tak bermaksud aku salah seorang dari DL. One day, InshaAllah! Alhamdulillah. Tengah malam check. Aku dapat result lebih dari yang aku expect sebab aku boleh rasa result aku menurun.
Nasib baik turun tak banyak and still above 3 pointer. Sebenarnya...aku dah redha kalau bawah 3 pointer pun sebab aku rasa begitu tough subjek sem ni. Tapi tipu la kalau aku tak jealous mereka yang mendapat lebih dari aku kan haha. But, I'm happy for you guys. Tahniah untuk mereka yang DL!!! Daebak! Rasanya aku dah cuba yang terbaik untuk sem lepas. Seboleh-bolehnya aku usaha untuk maintain result aku. Bermula lah sesi soal siasat antara coursemate lepas ni ngee. Share je la ye kengkawan. Feel free to ask me, guys! But, only in message. Jangan tanya kat public sudah haha. Memang awak jadi anonymous je nanti keke.

The pros and cons of today hehe.



p/s : the gif not mine :)

Comments

Gadis Merah said…
amboi,comel gif tuu!!
ShaRina NiNa said…

hehehehe :)

Popular posts from this blog

Klinik Sofea: Avoid Leg Amputation

Salam!

Kadang-kadang banyak benda yang aku dah lupa dalam blog ni
Aku lupa yang aku ada blog lain rupanya
hahahaha
dan
Aku lupa tujuan aku buat blog tu
Aku tau pun ni setelah menelaah dan menilai blog sendiri
Kenapa ye kenapa?
Bila nak masuk balik blog tu dan tengok balik apa yang aku taip
'dah tak valid'
=.=
Alaaaa curious pulak aku
Macam mana boleh lupa ni.
Rugi rugi hoho.
Tamak jugak sampai dua blog hahaha.
Yang satu ni pun tak terjaga hehe.

Minggu ni busy betul. Aku tak rasa macam bercuti macam kengkawan aku yang lain. Busy dengan treatment abah. Hari selasa aritu perjalanan kiteorang sepang - seremban - puchong - sepang. Phew..bayangkan berulang-alik dari negeri sembilan ke selangor. Tapi nasib baiklah seremban tu kat Ampangan je. Tapi..yelah..habis jugak minyak 50 hingget satu hari tu. Rindu jugak jalan seremban 2 tu sebab kalau balik kampung dulu selalu lalu situ. Sejak dah ada highway lekas, tak ikut dah jalan lama. Eventhough jalan lama makan masa sikit, tapi disitu …

Diabetic Mellitus

Assalammualaikum.

Lama tak menaip. Lama rasanya aku menghilang kejap. Sebulan ek? Lebih kurang la kan...Sory..Ada sedikit komitmen yang perlu saya komited kan haha. Amacam puasa? Okay? Aku? Struggling...hehe jk

Aku sekarang dah macam nurse. Aku rasa macam dah salah pilih kos je. Patut aku amik nursing lah hahaha. Tapi takpe ini semua ilmu tambahan dari Allah. Aku jadi nurse sambilan kat rumah. Okay lah. Aku berterus-terang je lah ye.

Abah ada sakit kencing manis dan akibat luka yang tersangat kecil..sekarang dah menjadi luka yang sangat besar..Jadi, sekarang aku 'dressing' sendiri. Dressing? Dressing tu wound care. Apabila kita ada luka yang sangat besar sampai dah hilang kulit, sampai nampak daging semua..boleh timbul satu lapisan kuning iaitu slough. Slough ni lah kita kena cuci setiap hari supaya dia tidak mengganggu pertumbuhan kulit dan isi daging yang baru. Slough ini sometimes agak degil. Jadi kenalah bersabar.

Erm, nak post gambar ke? Takyah la kan. Takut ada pulak ya…

Final Year Project

Final year project atau pun biasa dipanggil oleh kami ni, FYP. Dimana setiap student akan di-assign pada seorang lecturer. Untuk jabatan aku iaitu Jabatan Sains Tanaman. Pada awalnya kami pilih tajuk mana yang nak dari senarai yang pihak fakulti bagi. So, kami memang tak tahu la Dr mana yang handle tajuk yang diberi tersebut. Iya. Gamble. Kalau kau dapat lecturer yang sporting, kira bertuah sangat dah tu. Kalau dapat lecturer yang super busy, jom la nangis. Aku dapat lecturer yang boleh dikategorikan busy. Taklah super busy tapi most of the time busy. Lecturer yang kita dapat pulak dipanggil 'supervisor', SV nama singkatan. Soalan yang famous masa awal2 dapat tajuk tu, " sv kau sape? tajuk kau apa?" Haaaa, jawab la kau berulang-kali untuk 2-3 minggu tu hahaha.

Entah la. Nak cakap nasib pun tak boleh gak. Mungkin Allah nak uji aku dari situ. Aku adalah antara yang paling lambat dapat tajuk. Kira sebulan lagi nak present proposal baru dapat tajuk. Kawan2 yang lain 2,3…